Brannen ble filmet av en passasjer. (Foto: Tipser MMS)
Brannen ble filmet av en passasjer. (Foto: Tipser MMS)

Her brenner det i togtunnelen i Asker

Deler av Asker stasjon ble gjenåpnet onsdag morgen, men nye problemer oppsto en time senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld etter en brann i Asker-tunnelen, og flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen. I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen igjen åpnes for trafikk da strømmen var tilbake, men en drøy time senere oppsto det problemer med signalanlegget og stasjonen måtte stenges igjen.

Onsdag formiddag var feilen rettet, og tre spor på stasjonen var gjenåpnet.

– Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Omfattende skader

Brannen tirsdag kveld ble filmet av en passasjer. Ifølge tipseren ble filmen tatt opp rett etter at det «smalt som verst» i tunnelen. Se filmen øverst i artikkelen.

Skadene etter brannen, som ble oppdaget en halvtime før midnatt, er så store at det kan ta flere dager å reparere tunnelen. Den gamle delen av Asker stasjon vil holde stengt til tunnelen er satt i stand.

Les også: Tusenvis berørt av togproblemer i Asker

Buss og drosje

– Det betyr at lokaltogene mellom Asker og Lillestrøm stasjon vil snu på Hvalstad stasjon, og det blir satt opp busser på strekningen. Det vil også bli buss mellom Sandvika og Heggedal på toget mellom Moss og Spikkestad. Men øvrige tog vil gå som normalt, sier Bakken.

Alle lokaltog var innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker i morgentimene onsdag, og mange ble rammet av store forsinkelser. Det ble brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde. (©NTB)

(©NTB/TV 2)