EKTEPAR FENGSLET: Et ektepar i slutten av 40 årene ble arrestert på flyplassen i Quito i Ecuador på julaften.  (Foto: Scanpix/privat)
EKTEPAR FENGSLET: Et ektepar i slutten av 40 årene ble arrestert på flyplassen i Quito i Ecuador på julaften. (Foto: Scanpix/privat)

Norsk ektepar fengslet i Ecuador

Mistenkt for hvitvasking av penger etter at de ble stoppet på flyplassen med 250.000 kroner.

Ekteparet, som begge er 48 år gamle, var på vei til Peru med en KLM-flight da de julaften ble stoppet på flyplassen i hovedstaden Quito i Ecuador.

Med seg i bagasjen hadde de pengebeløp i euro tilsvarende 250.000 norske kroner.

Da ekteparet ble ransaket av politiet ble det oppdaget at de ikke hadde deklarert dette pengebeløpet - og politiet tok derfor paret i varetekt.

Vet du noe om saken? Tips oss på 02255 eller tips@tv2.no.

Mistenkes for hvitvasking av penger

Bekjente av ekteparet, som er bosatt på Sørvestlandet, sier at politiet mistenker dem for hvitvasking av terror- eller narkotikapenger, men mener bestemt at politiets mistanker er grunnløse.

– De skulle besøke familien til den 48 år gamle kvinnen, som opprinnelig er fra Peru, sier en av vennene deres til tv2nyhetene.no.

LES OGSÅ: Minst 100 nordmenn i utenlandske fengsler

Får besøk av konsul i dag

Ekteparet har sittet fengslet i hovedstaden Quito siden julaften, og vil få besøk av Norges konsul onsdag, bekrefter Utenriksdepartementet overfor tv2nyhetene.no.

– Vi er nylig orientert om denne saken, og vår konsul på stedet vil besøke dem i fengselet i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Willoch i Utenriksdepartementet.

Konsulen vil under møtet med det fengslede ekteparet bli nærmere orientert om detaljene rundt fengslingen av dem, og vil gi dem bistand og forsikre seg om at deres juridiske rettigheter blir ivaretatt.

Det sitter over 60 nordmenn i utenlandske fengsel over hele verden. De fleste er dømt for narkotikaforbrytelser, vold og drap.