Nok en gang innstilte avganger og buss for tog etter brann mellom Asker og Hvalstad tirsdag. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Nok en gang innstilte avganger og buss for tog etter brann mellom Asker og Hvalstad tirsdag. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Tusenvis berørt av togproblemer i Asker

Deler av Asker stasjon er åpnet for trafikk, men det kan ta flere dager å sette kjøreledningene i stand etter brannen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt.

Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge. Flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen, og mange måtte transporteres med buss. I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen igjen åpnes for trafikk.

Buss for tog

– Vi fikk onsdag morgen tilbake strømmen på Askerbanen og på tre spor på Asker stasjon. Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

Nå viser det seg at skadene i tunnelen er så store at det kan ta flere dager å reparere dem.

– Det betyr at lokaltogene mellom Asker og Lillestrøm stasjon vil snu på Hvalstad stasjon, og det blir satt opp busser på strekningen. Det vil også bli buss mellom Sandvika og Heggedal på toget mellom Moss og Spikkestad. Men øvrige tog vil gå som normalt, sier Bakken.

Store forsinkelser

Alle lokaltog var innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen til Asker i morgentimene onsdag, og mange ble rammet av store forsinkelser. Det ble brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

– Tusenvis av mennesker ble rammet av forsinkelser i morgentimene, og det beklager vi sterkt, sier Bakken. (©NTB)