Jeep Cherokee (Foto: Marius Christensen)
Jeep Cherokee (Foto: Marius Christensen)

Får jeg bra firehjulstrekker til 50 000 kroner?

Firehjulstrekk trenger slett ikke koste en formue. Det er mye å velge mellom - både av SUV og personbil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Inge spør:

Heisann Benny jeg lurer på om du kan gi meg et godt bilråd. Jeg vraket Poloen min før jul og nå SKAL jeg ha firehjulstrekk. Budsjettet er på 50 000 kroner og jeg vil helst ha en bil som ikke er altfor gammal. Flere av kompisene mine mener at det ikke er mulig å få brukandes bil til denne prisen men jeg mener de tar feil. Har du et godt råd til meg??

Benny svarer:

Visst får du mye firehjulstrekk for under 50 000 kroner! Men du må være forberedt på at mange av bilene i denne prisklassen har gått langt. Hvis du er ute etter litt SUV-faktor kan du for eksempel få Jeep Cherokee og Grand Cherokee, Kia Sportage eller Land Rover Freelander til denne prisen. Suzuki Vitara fra midten av 90-tallet er det også ganske mange av. Du kan også få en relativt pen Mitsubishi Pajero for 50 000 kroner. Og vil du være skikkelig dristig, kan du kjøpe deg en Range Rover. Mye bil for penga - og dessverre også mye som kan gå i stykker.

Personbil? Da vil jeg i utgangspunktet anbefale å kjøpe japansk til denne prisen. Toyota Corolla ble solgt i brukbart antall med 4x4. Mer plass? Da er Mitsubishi Space Wagon 4x4 et godt alternativ. Suzuki Baleno finnes det også i bøtter og spann. Ikke en bil som får hjertet mitt til å slå raskere, men kurant i alle fall som stasjonsvogn.

VW-konsernet har hatt høy 4x4-andel i mange år. Du har mye å velge mellom både på Golf og Passat. Audi A6 fra rundt midten av 90-tallet er det også mange av, de fleste har gått seriøst langt. Da er det nok hakket tryggere å kjøpe en Subaru Legacy fra sent 90-tall. De får du også et godt stykke under 50 000,-. Og en liten godbit til slutt: BMW 325iX. En skikkelig kjøremaskin som var en skikkelig drømmebil for 20 år siden. Nå kan du plukke den opp for 30 000-40 000 kroner.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

Les mer om bruktbilene i Brooms bruktbilguide - klikk her: