Wallander  Kenneth Branagh
Wallander Kenneth Branagh

Drap i nettverden

To unge jenter slår i hjel en eldre drosjesjåfør, og en voksen mann blir funnet død ved en minibank. Kan de to sakene ha noe med hverandre å gjøre?

Det er duket for andre av i alt to episoder av "Wallander: Brannmur".

De to jentene innrømmer å ha drept sjåføren, og viser tilsynelatende ingen anger. Hvordan kan noe slikt skje, undrer Kurt Wallander. Er det noe med den nye tiden han ikke forstår?

Han får imidlertid raskt noe annet å tenke på: Den eldste jenta forsvinner sporløst etter få dager i arresten. Omtrent samtidig blir en 47 år gammel mann funnet død ved en minibank med en kontoutskrift i hånden. Det viser seg at han har kontrollert utskriften hver dag i flere måneder.

Politiet i Ystad arbeider med to tilsynelatende helt forskjellige saker, men det viser seg etter hvert at de henger sammen. Sporene fører Wallander inn i dataverden, en verden som hittil har vært helt ukjent for ham. Saken viser seg også å ha forgreninger utenfor Sveriges grenser.

Kenneth Branagh spiller hovedrollen som Kurt Wallander i de tre britiske filmene om den populære førstebetjenten som nå sendes på TV 2.

Første del av "Wallander: Brannmur" ble sendt forrige mandag.

Se «Wallander» på TV 2 mandag 28. desember kl. 21.35.

Se også:

«Emil i Lønneberget» på TV 2 kl. 16.00.

«Farmengården 2010» på TV 2 kl. 19.30.