Rekordmange nordmenn velger å kovertere til islam. (Foto: Islamnet)
Rekordmange nordmenn velger å kovertere til islam. (Foto: Islamnet)

100 nordmenn ble muslimer i år

Mer enn 100 nordmenn konverterte til Islam i år. Også Den katolske kirke opplever en tilsvarende pågang fra mennesker som søker en ny tro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni i år var den muslimske foredragsholderen fra USA, Yusuf Estes, på Norges-besøk. Etter foredraget på Høgskolen i Oslo konverterte fem nordmenn til islam.

Og det gjorde de ved å lese den muslimske trosbekjennelsen foran hundrevis av studenter.

100 nye norske muslimer hittil i år

Det finnes ingen offisiell statistikk på hvor mange som konverterer til islam. Men TV2 har innhentet tall fra de mest sentrale moskeene og muslimske organisasjonene over hele landet. Bare i år har mer enn 100 nordmenn blitt muslimer.

Maulana Mehboob ur-Rehman, Imam, Islamic Cultural Centre. (Foto: TV 2)

Flest konverteringer har skjedd ved Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo. Maulana Mehboob ur- Rehman er imamen som konverterte 14 personer i år.

– De som konverterer må lese trosbekjennelsen hvor de oppriktig sier og tror at det finnes kun en Gud og at Mohammed er hans profet. Det er alt som trengs for å konvertere. De praktiske pliktene som bønn og almisse vil komme etter hvert, sier imamen til TV2.

– Vil si sannheten om islam

Fahad Qureshi er leder for organisasjonen Islamnet. Det var de som arrangerte foredraget på Høgskolen i Oslo hvor fem unge nordmenn konverterte til islam.

Nå står han annenhver uke på Karl Johan og deler ut informasjonsmateriell om islam.

– Vi står ikke der for å konvertere eller snikislamisere. Vi vil bare rette opp inntrykket til islam ved å si sannheten. På Karl Johan er det mange som kommer bort til oss. Noen er fiendtlige og mener vi ikke har noe her å gjøre. Men andre er søkende og ønsker å lære og lese om islam. Vi gir dem gratis informasjonsmateriell og DVDèr, sier Qureshi.

Vil bygge bro

I slutten av mars vil han arrangere Skandinavias første islamske fredskonferanse i Oslo.

– Ideen bak denne konferansen er å bygge en bro mellom Islam og andre religioner. Og folk som ikke tror. Vi ønsker å presentere Islam for hva det er og ikke slik religionen blir fremstilt i mediene. Formålet er å oppklare misoppfatninger om en fredelig religion, sier Qureshi.

Men det er ikke bare Islam som opplever pågang fra søkende nordmenn. Også den katolske kirke har fått rundt 100 nye konvertitter i 2009.

Men i motsetning til islam holder det ikke med en setning for å konvertere.

– Søndagsmessen er den meste sentrale i den katolske kristne praksis. Utover det må man gå i undervisning i cirka ett års tid. Før man til slutt skriver et brev til biskopen og spør om å bli opptatt i Den katolske kirkes fulle fellesskap, sier pater Pål Bratbak.