ANGRER: I et åpent brev angrer den 20 år gamle pepperkakevandalen sine synder. (Foto: Montasje/TV 2)
ANGRER: I et åpent brev angrer den 20 år gamle pepperkakevandalen sine synder. (Foto: Montasje/TV 2)

Her forklarer pepperkakevandalen sine ugjerninger

20-åringen unnskylder seg i åpent brev til Bergens befolkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 20 år gamle bergenseren som erkjente hærverk på Pepperkakebyen i slutten av november, ber i et åpent brev om tilgivelse for sine handlinger.

Han starter brevet med å beklage seg - først og fremst til byens barn, som var med på å bake pepperkakehus og deretter til resten av Bergen og Norges befolkning.

– Jeg angrer svært

– Jeg er ikke stolt av det jeg har gjort. Jeg angrer svært på det jeg gjorde, skriver 20-åringen i brevet som er lagt ut på nettsidene til Bergen Sentrum - arrangøren av Pepperkakebyen.

20-åringen, som ble avslørt av en flaske julebrus, innrømmer i brevet at han var veldig beruset kvelden det skjedde.

– Jeg har selv skylda for fylla. Jeg har lært min lekse og fra nå av kommer jeg til å ta det mye mer med ro. Noe lignende har aldri skjedd før og jeg lover at det aldri vil skje igjen, skriver den angrende synderen i brevet.

Ønsker alle en god jul

Han håper at folk klarer å tilgi ham for ugjerningene, og lover at han vil prøve å gjøre det godt igjen så godt som han kan.

– Jeg håper at alle får en riktig god jul og et godt nytt år! Jeg har i hvertfall nyttårsforsettet mitt klart! skriver 20-åringen.

De ansvarlige for Pepperkakebyen har møtt den unge vandalen flere ganger i Konfliktrådet, og sitter igjen med et inntrykk av at den unge mannen angrer bittert.

«Straffen» 20-åringen får etter å ha rasert Pepperkakebyen er å bidra til SOS Barnebyer med et månedlig beløp i tre år framover, samt beklage seg i et åpent brev.

Daglig leder Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum sier til tv2nyhetene.no at det var viktig å få denne saken ut av verden før jul, og at julefreden nå kan senke seg over vestlandsbyen.

– Han har ikke problemer med denne straffen, og ante nok ikke hva han gjorde, sier Kristoffersen som har snakket den unge gutten i forbindelse med møtene i Konfliktrådet. Ifølge Kristoffersen var det en duknakket synder som stilte i Konfliktrådet.