HEDRES AV KONGEN: Aslam Ahsan har tidligere fått både Brobyggerprisen og Fritt Ord prisen for sin innsats. Nå hedres han av Kongen.  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
HEDRES AV KONGEN: Aslam Ahsan har tidligere fått både Brobyggerprisen og Fritt Ord prisen for sin innsats. Nå hedres han av Kongen. (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

Kongens fortjenstmedalje til Aslam Ahsan

– Det er veldig hyggelig og jeg er veldig stolt, sier Ahsan.

Norsk-pakistanske Aslam Ahsan får i morgen H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull for sin mangeårige innsats i det norske samfunnet.

Den frittalende 67 åringen kom til Norge i 1971, fra den lille landsbyen Ohjarian i Pakistan. Siden har Aslam Ahsan vært en sentral stemme i den norske innvandrings- og integreringsdebatten.

– Jeg er veldig stolt

Trebarnsfaren har vært kommunestyremedlem i Lørenskog kommune siden 1983. Han har tidligere fått både Brobyggerprisen og Fritt Ord prisen for sin innsats.

Men å bli lagt merke til av selveste kongen er noe helt annet.

– Jeg fikk telefon fra Fylkesmannen i Oslo om at jeg får denne prisen i morgen. Det er veldig hyggelig og jeg er veldig stolt. Både fordi det viser at arbeidet mitt blir anerkjent. Men det varmer ekstra fordi prisen viser at kongen legger merke til oss innvandrere, sier Aslam Ahsan til TV2.

Julemiddag for eldre

67-åringen er også kjent for å arrangere julemiddag for enslige eldre. «Alternativ Jul» arrangeres på julaften for eldre og enslige som faller utenfor fellesskapet. I år har arrangementet 20 års jubileum.

– Jeg er stolt over å ha tilbrakt mine beste år i Norge og jeg er stolt over alt det jeg har gitt og fått fra dette landet, sier Ahsan.