jernbane tog nsb (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
jernbane tog nsb (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Folket tror ikke på togløfter

Vi kjøper ikke regjeringens løfter om en storsatsing på jernbane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks av ti nordmenn tror ikke på noen stor bedring i togtilbudet til tross for løftene fra regjeringen om en storsatsning på jernbanen.

På oppdrag for Aftenposten stilte Respons Analyse følgende spørsmål til 1.003 nordmenn over 18 år: «Regjeringen har varslet at man ønsker satsing på veier og jernbane de nærmeste årene. I hvilken grad tror du regjeringen lykkes med å få et bedre jernbanetilbud i løpet av neste fireårsperiode?»

Les også: Sverige vil bruke «over 100 milliarder» på raskere tog

Sterk tvil

Svarene viser at bare 5 prosent tror regjeringen vil lykkes i stor grad. 32 prosent tror den vil lykkes i noen grad, mens 46 prosent sier den vil lykkes i mindre grad. 14 prosent sier regjeringen ikke vil lykkes i det hele tatt.

Det betyr at 60 prosent mener regjeringen vil lykkes i liten grad eller ikke i det hele tatt.

Hva mener du? Delta i avstemningen til høyre i artikkelen.

– Må innfri

Tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp), tror den negative holdningen skyldes at jernbanen har vært forsømt så lenge.

– Folks inntrykk er at jernbane er noe man ikke satser på i Norge. Det tar tid å snu den skuta og endre folks holdninger. Nå må vi gjøre det vi har lovet. Da vil folk se forandringer, at det blir bedringer, sier Navarsete. (©NTB)