hell (Foto: TV3)
hell (Foto: TV3)

Hellstrøm: - Slik får du det beste pinnekjøttet

Mesterkokkens tips for en topp julemiddag. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV3s program «Jul med Hellstrøm» laget mesterkokken middag til venner på hytta si i Gol.

Se Hellstrøms pinnekjøttips i videovinduet over saken.

Dropper pinnene

Han delte da sine tips til hvordan man lager det beste pinnekjøttet.

Først legger man pinnekjøttet opp i kjelen, men de karakteristiske bjørkepinnene er fraværende i Hellstrøms tilbredelse.

- Pinnene? Jeg har droppet pinnene, sier Hellstrøm.

- I gamle dager brukte man bjørkepinner rett fra naturen, ikke høvlet. Det blir jo ikke noe smak av pinnene. De tilfører ingenting. Man dampkoker, ok, men det som er greia er at kjøttet ofte er salt. Om du dampkoker kjøtt som er litt salt, så blir det bare enda saltere. Om du gjør det på min måte, så har du helgardert deg. I tillegg får du mye bedre smak, sier Hellstrøm.

Lager buljong

Mesterkokken koker heller ikke kjøttet i vann, men på en grønnsaksbuljong han har kokt opp med timian, løk, selleri, gulrot, purre, laubærblad, einebær og pepper. I tillegg er det knivspiss med cayennepepper i blandingen.

Buljongen siles så over kjøttet. Dekker det ikke kjøttet fyller du på med litt vann. Det hele skal kokes i cirka en time, til det er ferdig.

Og om du lurer på tilbehøret? Kålrabistappe, selvsagt. Denne skal inneholde kålrabi, kålrabi, og kålbrabi, og kjøres så i en foodprosessor og smakes til med salt og pepper.

Hele oppskriften finner du på TV3.no

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)