Se de mest uforglemmelige Tabloid-øyeblikkene torsdag 17. desember kl. 18.55.

4. september 2000 gikk første Tabloid-sending på lufta med Pål T. Jørgensen ved roret. Etter ni år, legges redaksjonen nå ned.

– Vi er kjempestolte, men det er en vemodig dag, sier redaksjonsleder Ida Kalheim, som ikke lar seg be to ganger om å mimre litt.

Spennende navn

- Det har vært mye gøy. Vi har hatt slanger, maskingevær, pitbuller, heldekkende mobilstråleburka og champagnesprut i studio. Selv husker vi godt da lyset gikk for Jan Øyvind Helgesen, og de gangene vi innvirket på dagsorden og politiske vedtak. Holdningene til blasfemiparagrafen ble for eksempel endret etter debatt i Tabloid, forteller hun, og understreker at Tabloids solide og seriøse posisjon i norsk samfunnsliv, ble befestet av grunnleggeren, Pål T. Jørgensen.

Store og kontroversielle navn har stått på plakaten i Tabloid, deriblant Sarah Ferguson, Bill Clinton, Ingrid Betancourt, John Irving, Robert F. Kennedy, Jr. og Bob Geldof.

– En bærebjelke

Tabloid har seilt både i medvind og motvind siden starten med Pål T. Jørgensen.

– Tabloid har vært en bærebjelke i den politiske debatten, og avgjørende for mange enkeltsakers utfall, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre-Helland om Tabloid.

– Samfunnsaktørene synes det er et viktig program. I tillegg har Trude Teige på en god måte klart å utvide genren til å omfatte opplevelsesrettede og mellommenneskelige spørsmål i tillegg til det hardbarka politiske. Hun har gjort programmet mer talkshow-aktig, sier nyhetsredaktøren.

Se de mest uforglemmelige Tabloid-øyeblikkene torsdag 17. desember kl. 18.55.