jagland_skatt_red
jagland_skatt_red

- Jagland er blitt en hoggestabbe

Arne Strand synes Thorbjørn Jagland får ufortjent mye kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Får Jagland skattekritikk som fortjent, eller har han uforskyldt blitt hele Norges hoggestabbe? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!

Thorbjørn Jagland har fått kritikk fra mange hold etter VGs oppslag om at han ikke betaler skatt av lønnen han får som generalsekretær i Europarådet.

Dette er en kritikk sjefredaktøren i Dagsavisen, Arne Strand, synes er urimelig. Han mener Jagland er spesielt utsatt for kritikk i norsk media.

- Han har vært en hoggestabbe helt siden han var statsminister, mener Strand.

Den tidligere statssekretæren for Arbeiderpartiet nevner dekningen av lederstriden mellom Stoltenberg og Jagland i media, hvor Stoltenberg fikk mye støtte mens Jagland fikk mye kritikk som et eksempel på det.

Uforskyldt

Strand sier at det selvfølgelig er uheldig at det skapes et inntrykk av at politikere har mange ekstragoder og at det beste ville vært om Jagland hadde betalt skatt.

- Men han er kommet uforskyldt opp i dette. Reglene er ikke laget av ham eller Norge, men av internasjonale avtaler.

Siden dette er en stilling i en internasjonal organisasjon poengterer han at man ikke kan sammenligne disse reglene med regler for Stortinget eller regjeringen.

- Den enkelte kan ikke gjøre noe med det, annet enn ikke å ta jobben, mener Arne Strand.

Får Jagland skattekritikk som fortjent, eller har han uforskyldt blitt hele Norges hoggestabbe? Skriv inn din mening nederst i artikkelen