NSB lokal tog på Oslo S (Foto: Lars Barth Heyerdahl/TV 2)
NSB lokal tog på Oslo S (Foto: Lars Barth Heyerdahl/TV 2)

Togtrøbbel i Oslo

Togpassasjerer i Oslo-området opplevde nok en gang forsinkelser og innstilte avganger mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romeriksporten ble stengt klokken 15 på grunn av feil på signalanlegget. Etter en knapp time ble feilen funnet og reparert.

Forsinkelser og innstillinger vil likevel prege ettermiddagen. Flytogene kjøres bare med 20 minutters intervaller, i stedet for med 10 minutters intervaller som normalt. Lokaltogene mellom Lillestrøm og Oslo S kjøres bare én gang i timen i stedet for hver halvtime. Lokaltog som bare kjøres i rushtrafikken blir også innstilt.

Flere tusen rammes

– Det blir færre tog og dermed fullere tog. Det er vanskelig å si hvor mange som rammes, men det er nok noen tusen, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

Det ventes ellers forsinkelser i togtrafikken fordi det kjøres mange tog på hovedbanen. Utover ettermiddagen vil togene kjøre som normalt igjen.

– Det har hopet seg opp en god del tog, som er til dels betydelig forsinket, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

Problemer med Gjøvikbanen

Også på Gjøvikbanen var det trøbbel mandag ettermiddag.

– Enkelte tog blir innstilt på deler av strekningen, opplyser Jernbaneverket.

Forsinkelsen skyldes problemer med å stille signaler ved Grua. Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før dette er reparert. (©NTB)

(©NTB)