18 åringen omkom etter at hun fikk skjerfet inn i kjøretøyet. Illustrasjonsfoto   (Foto: Rickard Larsson/Stella Pictures)
18 åringen omkom etter at hun fikk skjerfet inn i kjøretøyet. Illustrasjonsfoto (Foto: Rickard Larsson/Stella Pictures)

Suzanne (18) kvalt på gokart-banen

Skjerfet festet seg i kjøretøyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ung jente omkom da skjerfet hennes ble hengende fast da hun kjørte gokart etter stengetid i Cambridgeshire Raceway-senteret i England.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail var Suzanne Cornwell (18) invitert til en privat runde etter senterets stengetid da ulykken skjedde.

Døde på sykehuset

Politiet fikk melding om den tragiske hendelsen kl 21.40 torsdag kveld. Jenta ble fraktet til det lokale sykehuset med alvorlige nakkeskader. Hun døde dagen etter.

Phil Meakins, som jobber ved banen, sier at senteret er stengt etter ulykken.

– En ansatt skulle ha stengt banen kl 21. Det ser ut som han har invitert folk inn dit etter ordinær stengetid uten å ha avklart det med ledelsen. En jente hadde på seg skjerf. Vi har fått fortalt at det på et tidspunkt løsnet og kom inn under kjøretøyet. Jenta ble kvalt, sier Meakins til Daily Mail.

I sjokk

Han forteller om sjokket han fikk da han ble informert om ulykken.

– Jeg måtte sette meg ned, jeg ble uvel. Vi har aldri hatt sikkerhetsproblemer før. Dette er forferdelig. Vi tenker på jentas familie.

Den ansatte som slapp jenta inn sammen seks andre, mister jobben på senteret. Ifølge en talsmann for politiet i Cambridgeshire vil saken ikke bli strafferettslig forfulgt.

Ble skalpert

Det er ikke første gang alvorlige ulykker skjer på gokartbanen. I 2001 ble en norsk kvinne skalpert da hun besøkte en bane i Danmark. Den 24 år gamle kvinnen hadde flaks. Hadde ikke håret sluppet hadde nakken røket, sa kirurgen som opererte henne til Dagbladet.no.

Det har også vært flere ulykker i England og USA i forbindelse med gokart-kjøring.