FÅR FORTSETTE: I et brev fra fiskeridirektoratet til Kjell Inge Røkke blir det slått fast at finanskongen får fortsette i fiskemanntallet.  (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)
FÅR FORTSETTE: I et brev fra fiskeridirektoratet til Kjell Inge Røkke blir det slått fast at finanskongen får fortsette i fiskemanntallet. (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)

Røkke får likevel stå i fiskemanntallet

Fiskeridirektoratet overprøver avgjørelsen til departementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell Inge Røkke selger reker fra båten sin i Oslo.
Kjell Inge Røkke selger reker fra båten sin i Oslo.

Norske myndigheter har brukt et halvt år på å finne ut av om Kjell Inge Røkke er fisker eller ikke.

For én måned siden slo Fiskeridepartementet fast at Kjell Inge Røkke ikke kan stå i fiskermanntallet fordi han jobber for mye utenom fisket.

– Det vi nå har sjekka, eller konstatert er at det er ikke helt samsvar mellom de krav som gjelder for å stå i manntallet og det som Røkke har innrapportert til NAV-registeret om hel stilling i annen virksomhet, sa statssekretær Vidar Ulriksen (Ap) den gang.

Fortsatt fisker

Men i dag kan TV 2 fortelle at Røkke likevel får stå i fiskermanntallet, og dermed fortsette fisket fra reketråleren sin.

I et brev til Røkke slår Fiskeridirektoratet fast at han fremdeles vil stå oppført i manntallets blad A.

Erik Ludvigsen i Fiskeridirektoratet (Foto: TV 2)
Erik Ludvigsen i Fiskeridirektoratet (Foto: TV 2)
– Vi har innhentet opplysninger om stilingsprosent og inntekt og funnet ut at han fyller vilkårene for å stå registrert, sier seksjonssjef i Fiskeridirektoratet Erik Ludvigsen til TV 2.

Taust fra departementet

Fiskeridepartementet hevder det er nye opplysninger som gjør at direktoratet nå kommer til motsatt konklusjon om Røkke, men vil ikke gi noe intervju i kveld.

Det var daværende fiskeriminister Helga Pedersen som kort tid etter Aker-striden med Røkke ba direktoratet om å gjennomgå hans status som fisker.

Nå tyder alt på at siste ord er sagt.

– Jeg liker aldri å utstede garantier, men han er vurdert på alle måter. Det betyr at han kan stå som fisker inn i uoverskuelig framtid, sier Ludvigsen.