kronprins haakon, kronprinsesse victoria, kronprins fredrik (Foto: TV 2)
kronprins haakon, kronprinsesse victoria, kronprins fredrik (Foto: TV 2)

Kronprinsen: – Jeg er et dårlig forbilde

Kronprins Haakon innrømmer at han ikke er noe godt forbilde i klimakampen.

Under åpningen av en nordisk klimautstilling i København sa kronprinsen rett ut at hans egen livsstil går på tvers av klimainteressen.

Viste seg fram

Sammen med kronprinsesse Victoria og kronprins Fredrik fikk vår egen kronprins Haakon et innblikk i alt fra enkel fysikk til framtidig klimateknologi i København lørdag. Det var mye spennende å oppleve for de kongelige.

Kronprins Haakon tror vi har mange spennende ting i vente innen klimateknologi og at Norge har mye å tilby. Nordisk industri ønsker gjennom messa «Bright Green» å vise seg fram mens hele verdens øyne er rettet mot København.

– Flyr mye

Med sin tilstedeværelse viser de tre tronarvingene at de nordiske landene er på hugget i dette viktige spørsmålet. Men selv innrømmer kronprins Haakon at han selv ikke er et godt klimaeksempel.

– Jeg synes ikke jeg er noe godt forbilde, for jeg flyr blant annet masse hvert år, mye mer enn de aller fleste. Og jeg bor i et stort hus, sier kronprinsen til TV 2 Nyhetene.

Miljøvennlig

Men kongefamilien bidrar likevel med sitt.

– Vi betaler klimakvoter på flyturene våre. Vi har oppvarming med flis på Skaugum som vi installerte i år. Vi har el-bil og prøver å ta tog når vi kan. Men vi flyr masse likevel, sier kronprins Haakon.