Høyesterett har avvist anken fra den tidligere eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim. (Arkivfoto). (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Høyesterett har avvist anken fra den tidligere eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim. (Arkivfoto). (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Høyesterett avviser Seims anke

Høyesterett har avvist anken fra den tidligere eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim over dommen for underslag og bedrageri.

Det var i september i år at Carl Fredrik Seims anke på saksbehandlingen i Gulating lagmannsrett kom gjennom nåløyet til Høyesteretts ankeutvalg.

Det er ført muntlige forhandlinger, og anken ble avvist, opplyser informasjonsrådgiver Svein Tore Andersen i Høyesterett til NTB.

Eiendomsspekulanter

Fra 2001 til 2003 opererte Carl Fredrik Seim og Tor Arne Uppstrøm sammen som eiendomsspekulanter i Bergen og Vestfold.

«Seim har gjort seg skyldig i utroskap som samlet dreier seg om et beløp på cirka 50 millioner kroner. Han har også gjort seg skyldig i underslag av cirka 1,5 millioner kroner», het det i dommen fra Gulating lagmannsrett.

Privat forbruk

Bergensverftet Mjellem & Karlsen ble slått konkurs få uker etter at Seim og Uppstrøm kjøpte det, og over 300 ansatte mistet jobben. Retten mente at en stor del av midlene Seim tok ut av selskapene, er gått til privat forbruk hos Seim og Uppstrøm.

Seim ble dømt til fire års fengsel i Gulating lagmannsrett i juni i år. Bergen tingrett dømte ham høsten 2007 til fem og et halvt års fengsel for underslag og bedrageri. (©NTB)