Alex Ferguson (Foto: JON SUPER/AP)
Alex Ferguson (Foto: JON SUPER/AP)

Ferguson hyller Uniteds norske talenter

United-sjefen har stor tro på klubbens to norske unggutter, Magnus Wolff Eikrem og Joshua King.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson gleder seg over den positive utviklingen til klubbens to norske spillere Magnus Wolff Eirkem (19) og Joshua King (17).

Les også: Her skryter Ferguson uhemmet av Diouf
Les også: Spisskomet forlenget med United

- En fantastisk spiller
Wolff Eikrem ble hentet til Manchester fra Molde i 2006 og skrev under på en traineekontrakt. Midtbanespilleren har gått gradene i klubbens ungdomsakademi, og har fått sitt gjenombrudd på reservelaget denne sesongen etter debuten mot Wigans reservelag den 3. september i år.

Eikrem har imponert Ferguson såpass at han ble belønnet med plass på benken i A-lagets kamper mot Wolverhampton (Ligacupen) og Wolfsburg (Mesterligaen). I tillegg spiller han fast på det norske U19-landslaget og ble i november tatt ut i troppen til U21-landslaget for første gang.

- Unge Magnus var veldig liten av vekst da han kom til klubben. Nå har han utviklet fysikken sin. Han er større og sterkere og er en fantastisk fotballspiller. Han har alle muligheter, den gutten, og kommer til å bli en god fotballspiller, sier Sir Alex Ferguson.

Magnus Wolff Eikrem (Foto: Jon Super/AP)

- Stort potensiale
Den to år yngre Joshua King kom til United fra Vålerenga i 2008 og signerte en akademi-kontrakt. Den hurtige og dribleglade angrepsspilleren fikk i likhet med Wolff Eikrem sin debut for reservelaget mot Wigan.

Han fikk dessuten slippe til som innbytter mot slutten av ligacupkampen mot Wolverhampten og fikk i etterkant skryt av Ferguson.

King er fast inventar på det norske G18-landslaget, men har de siste uken slitt med en skade han pådro seg under landslagets samling i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene fra 13. til 18. november.

Ferguson håper King fortsetter den positive utviklingen når han returnerer fra skade.

- Josh King har desverre vært skadet de siste par ukene. Han har stort potensiale og gjorde det veldig, veldig bra før skaden. Han gikk glipp av vår ungdomskamp i går kveld på grunn av den skaden og har faktisk vært borte en god stund, sier Ferguson til TV 2 Sporten.

UNITED-DEBUT: Joshua King. (Foto: Jon Super/AP)

- Hvordan har de to tilpasset seg livet i Manchester?

- Spillere fra den nordlige halvkule gjør det alltid bra her. De har ingen problemer med språket eller kulturen. De har til og med tatt med seg (det dårlige) været hit i dag. Eller det er vel du som har tatt det med deg. Jeg legger skylden på deg, sier en smilende Ferguson til TV 2 Sportens reporter.

De to nordmennene står med en rekke aldersbestemte landskamper for Norge.

Magnus Wolff Eikrem:
G19 - 5 kamper, 0 mål
G18 - 3 kamper, 0 mål
G17 - 1 kamp, 0 mål
G16 - 11 kmaper, 0 mål
G15 - 7 kamper, 0 mål

Joshua King:
G18 - 2 kamper, 2 mål
G16 - 3 kampar, 1 mål
G15 - fire kampar, 1 mål