Etterlyst norsk kvinne, Bolivia (Foto: privat)
Etterlyst norsk kvinne, Bolivia (Foto: privat)

Kokaintiltalt besvimte - Bolivia-saken utsatt

Rettssaken i Bolivia mot tre norske kvinner som er tiltalt for forsøk på kokainsmugling ble utsatt en halvtime etter at den startet fredag. Først på nyåret kommer saken opp igjen.

En av de tiltalte, en 19 år gammel kvinne fra Skedsmo i Akershus, besvimte i salen, kort tid etter at retten ble satt fredag ettermiddag norsk tid. Gråtende og fortvilt ble kvinnen ført ut igjen, ifølge dagbladet.no, en halvtimes tid etter at hun tok plass på tiltalebenken.

Over nyttår

Dommerne konkluderte minutter senere med at rettsbehandlingen skal utsettes til over nyttår. Det er ifølge aftenposten.no usikkert når på nyåret saken blir gjenopptatt.

19-åringen har ifølge VG Nett vært syk i lengre tid, og besvimer nesten daglig i fengselet.

Pågrep 23-åring

På tiltalebenken satt også en 23 år gammel mann som siden pågripelsen av kvinnene i mai i fjor har vært på rømmen fra politiet. Han ble overraskende pågrepet natt til fredag og ble brakt direkte fra arresten til tinghuset i Cochabamba. Mannen er pekt ut av boliviansk politi som hovedmannen i saken.

Les mer: Pågrep norsk kokainetterlyst i Bolivia

De tre kvinnene ble tatt med 22,4 kilo kokain i koffertene sine på flyplassen i Cochabamba i Bolivia i mai i fjor. (©NTB)