sas333 (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
sas333 (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

Ferdigpizza gir flyrabatt

Kjøp en Grandiosa og fly billigere med SAS

De har avholdt pizzavalg, lagd egen sang og dans. Nå skal de selge flybilletter. Fra 1. Januar starter kampanjen «Grandiosa-SAS», hvor det gis 100 kroner i rabatt på flyreiser med SAS.

Les også: Bildet som får SAS til å juble

Les også: Spar tusener på flybillettene

Fem millioner «flypizzaer»

De første av i alt fem millioner SAS-Grandiosaer lander i frysediskene nå før jul, og kampanjen skal etter planen vare til mai.

– Vi ser dette som en god mulighet til å snakke til en bredere del av befolkningen. Vi ønsker derfor alle nye, gamle og eksisterende kunder velkommen om bord, og gir 100 kroner i rabatt per reise fram til 1. mai 2010, sier markedssjef i SAS Camilla Forberg, i en pressemelding fra selskapet.

Det nytter derfor ikke å hamstre pizzaesker – en eske pr. billett.

Samarbeidet mellom SAS og Stabburet beskrives som helt ny kampanje av Inger Marie F. Ingdahl i Stabburet. Produsenten har satt seg som mål å selge 1,5 millioner flere av den allerede populære pizzaen enn vanlig under kampanjeperioden.

Årlig omsettes det dypfryst pizza for om lag 1,6 milliarder kroner. Grandiosa står for ca. halvparten av dette, skrives det i pressemeldingen.

Lovlig?

Denne nye formen for markedsføring kalles tilgift, og ble lovlig da den nye markedsføringsloven trådde i kraft i juni i år. Dermed er det bare å forberede seg på at pizza+fly=sant, og tilsvarende eksempler er noe du vil treffe på oftere i tiden som kommer, skriver Dinside.no

Selv om den nye loven åpner for slik markedsføring, anbefaler Forbrukerombudet deg om å ikke stole blindt på slike rabatter, og vurdere prisen nøye før du slår til.

– Vær kritisk til kuponger og tilgift, skriver ombudet på sine nettsider etter innføringen av ny markedsføringslov, skriver de på sine hjemmesider. Les mer om tilgift her.

På utkikk etter julegaver? Her finner du gaver til han, henne og til minstemann.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30