ulykke romsdalen (Foto: Lars Smisethjell)
ulykke romsdalen (Foto: Lars Smisethjell)

Mann (37) omkom i utforkjøring

Ble sittende fastklemt etter at trailer kjørte av veien på såpeføre.

Den 37 år gamle mannen var passasjer i traileren da den kjørte utfor veien på E136 ved Marstein i Romsdalen. Ifølge politiet er veien såpeglatt på stedet.

Passasjeren fastklemt

– Sjåføren kom seg selv ut av vraket er fraktet med ambulanse til Molde sykehus for en sjekk, sier operasjonsleder Jan Erik Kjelle ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no.

I mellomtiden jobbet redningsmannskaper med å få løs den fastklemte passasjeren. Etter å ha fått mannen ut av førerhuset ble gjenopplivning forsøkt. Men livet hans sto ikke til å redde.

– Han ble erklært død på stedet, sier operasjonsleder Magne Fredriksen.

Såpeglatt vei

Ulykkestraileren kommer opprinnelig fra Hedmark og var på vei nordover da den skled ut i veigrøften.

– Våre folk på stedet melder at veien er såpeglatt, sier operasjonsleder Kjelle.

Om traileren var skodd for føret er uklart.

Fryktet to trailere

En periode var det også usikkert hvilken type og hvor mange kjøretøy som var involvert. Lenge fryktet man at to trailere hadde kollidert.

– Vi har fått inn ulike type meldinger på dette, blant annet at det ene kjøretøyet skal være en personbil, sa Kjelle til tv2nyhetene.no tidlig fredag morgen. Da politiet kom fram til stedet viste det seg at bare traileren var involvert.

Både brannvesen og ambulanse kom tidlig fram til ulykkesstedet. Politiet fikk melding om kollisjonen klokken 07.05. Veien er midlertidig stengt som følge av ulykken.