SNUBLET: USAs førstedame Michelle Obama gjorde en «grand entré»  på Grand Hotel. Men på vei inn til festmiddagen snublet hun i den vakre  kjolen.
SNUBLET: USAs førstedame Michelle Obama gjorde en «grand entré» på Grand Hotel. Men på vei inn til festmiddagen snublet hun i den vakre kjolen.

Michelle snublet i kjolen

På vei inn til middagen holdt det på å gå galt. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vinket til folkemassen fra balkongen på Grand Hotel, hylles fredsprisvinneren med en festmiddag.

Klokken 21.48 gikk Obama på talerstolen for åholde sin festtale.

LES OGSÅ: Obama hyllet av folket

STRÅLTE: Michelle og Barack Obama var i strålende humør da de ankom festmiddagen til ære for fredsprisvinneren på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld.
HER GÅR DET GALT: Michelle Obama skiftet for fjerde gang før hun kom til festmiddagen på Grand Hotel. Da er det ikke lett å huske hvor lang kjole man har på seg. (Foto: TV 2)
SE BILDENE fra Obamas dag i Oslo

Det var litt tidligere på kvelden det holdt på å gå galt for fru Obama.På veien inn til banketten ble den lyseblå kjolen hennes litt for lang. Michelle snublet, men heldigvis var ikke armen til ektemann Barack langt unna.

Se video i toppen av artikkelen.

250 gjester

FIKK HJELP: Da ektemannen Barack oppdaget hva som skjedde, grep han erfarent rundt konas liv og hindret henne i å falle. (Foto: TV 2)
252 gjester er nå på plass på Grand Hotel.

Blant gjestene er kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

VAKKER: Den amerikanske førstedamen Michelle vil garantert få hederlig omtale for kjolevalget til festmiddagen på Grand Hotel til ære for ektemannen og fredsprisvinner Barack Obama. (Foto: AP Photo/Susan Walsh / SCANPIX)
Nobelkomiteen er også på plass. Det er også tidligere statsministre Gro Harlem Brundtland, Kåre Willoch og Kjell Magne Bondevik.

Flere frivillige organisasjoner er representert på banketten. Også ledere fra næringslivet får spise med Obama. DnB NOR-sjef Rune Bjerke, Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, Orkla-sjef Dag J. Opedal og Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg er alle invitert.

34 av gjestene er valgt ut av Obama selv, blant dem er Will Smith og hans kone Jada som sammen skal lede Nobelkonserten på fredag.

Du kan følge Obamas besøk i vår liveblogg

Hemmelig meny

grand1_680
Det er hvert år knyttet stor spenning rundt hva gjestene under Nobelmiddagen vil få servert. Hvert år blir menyen spesialtilpasset fredsprisvinneren.

Hva kjøkkensjef Anders Iden på Grand Hotel har funnet på er strengt hemmelig. Men han fortalte på forhånd at han ser på dette som et høydepunkt i karrieren.

– Det blir en stor utfordring, men vi klarer det fint, sier Iden.

Michelle fikk geitost

Tidligere i dag fikk presidentfruen servert geitost hos statsminististerens kone Ingrid Schulerud. Om ikke middagen på Nobelbanketten er like rotnorsk, skal den utelukkende bestå av norske råvarer.

Nobelmenyen på fem retter er bestemt lang tid i forveien. I tillegg blir det servert en venterett, som er akevittsorbet. En av rettene er fisk.

Maten serveres på det faste Nobelserviset.

LES OGSÅ: Dette fikk Obama servert

Se reportasje fra Nobelbanketten i videovinduet under

– Det blir dans

Klokken 2150 holder president Barack Obama sin tale under middagen.

Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad lover at det ikke bare blir formelt på banketten. Nøyaktig klokken 2230 er middagen ferdig.

– Det blir middag og dans, Vi skal jo ha det litt gøy òg, sier han til NTB.

Gjestene får dessuten hvert sitt eksklusive minne med seg hjem. Alle får hver sin egen lille versjon av nobelmedaljen, i sjokolade riktignok, med hjem.