Pixmania 6
Pixmania 6

Kjøpte eget hatdomene

Frustrert kunde ville starte Pixmaniasucks.com, men nettbutikken Pixmania har allerede kjøpt opp navnet.

Det har strømmet inn over 300 klager til forbrukernettverket Forbruker Europa siden januar i fjor. Og på internett florerer det av sinte bloggere som skriver om elektronikk butikken Pixmania, som også har norske internettsider og mange norske kunder.

Nå foreslår mange bloggere å lage hatdomener mot nettbutikken etter å ha fått feilvarer eller har opplevd at varene er svært forsinket.

-Jeg vurderte å kjøpe internettdomenet pixmaniasucks.com som en advarsel til andre, skriver en blogger. Også andre har foreslått å kjøpe lignende internettadresser.

Men de er for sent ute!

For den brutale internettadressen pixmaniasucks.com er allerede kjøpt opp av Pixmania selv.

Datasjefen kontrollerer navnet

Et søk som TV2 hjelper deg har gjort i databasen Whois Lookup, som er en database som viser hvem som eier forskjellige internettadresser, viser at datasjefen i Pixmania, Vincent Caron, står som administrator av nettadressen www.pixmaniasucks.com fram til 4 juli 2010.

Dermed eier og kontrollerer Pixmania selv nettadressen slik at ingen sinte bloggere kan slå kloa i den. Men nettadressen er ikke i drift.

Ukjent for direktøren

-Dette er helt ny informasjon for meg. Jeg må få lov å sjekke det opp, hevder direktør Ulric Jerome i Pixmania overfor TV2 hjelper deg.

-Har dere kjøpt domenet for å komme bloggere i forkjøpet?

-Dette er ny informasjon jeg må få lov å sjekke, sier Jerome.

Jerome har vært i Norge for å gi et intervju til TV2 hjelper deg, og for å beklage overfor en kunde som ventet i flere måneder på en TV.

Tok 69 dager å få TV

Norske Peter Engelschiøn bestilte en Samsung-TV fra Pixmania til sin datter Sofie på ni år. Til familiens store frustrasjon kom TV-en først 69 dager etter at han hadde betalt den.

-Jeg kjenner meg igjen i mange av bloggene der det er klager om Pixmania. Barna blir jo skuffet når det tar så lang tid. Det er også veldig vanskelig å forholde seg til kundeservice som ikke kan svare på noen ting, sier Engelschiøn til TV2 hjelper deg.

Pixmania-4
Pixmania-4

-Beskytte merkevarenavnet

Om domenenavnet www.pixmaniasucks.com, skriver Pixmanias juridiske sjef, Edouard de Kervenoael, i en e-post til TV2 hjelper deg, at det er viktig for gruppen å beskytte merkenavnet Pixmania mot krenkelser.

-Pixmania, som mange andre selskap, er overfor det aktuelle fenomenet cybersquatting, forklarer Carone.

Cybersquatting på internett vil si å registrere eller bruke et domenenavn for å undergrave det. Det kan også være at personene som kjøper slike domener ønsker å selge disse videre med fortjeneste til selskap som ønsker å beskytte merkevarenavnet.

-Disse metodene blir sterkt fordømt av nasjonale domstoler og internasjonale regler, mener Pixmanias juridiske sjef.

Elkjøp momsansvarlig

Pixmania er et søsterselskap av Norges største elektronikkbutikk Elkjøp Nordic AS, samt Lefdal. Pixmania har hovedkontor i Frankrike og hører inn under gruppen DSG International plc.

Elkøp Nordic as står oppført som den norske utenlandske representanten for Pixmania i Brønnøysundregistrene. Dermed er selskapet også momsansvarlig overfor norske skattemyndigheter.

Gavekort fra Elkjøp

En norsk blogger som fikk tilsendt en Motorola mobiltelefon uten norsk språkpakke fra Pixmania, hevder å ha fått et gavekort på 800 kroner som plaster på såret fra Elkjøp, etter å ha troppet opp på hovedkontoret til Elkjøp i Lørenskog.

-Elkjøp Nordic AS og Pixmania har ingen felles funksjoner som kundeservice, lager med videre. De to selskapene har heller ikke ansvar for hverandres kunder eller leveranser, men opptrer som konkurrenter på det nordiske markedet, skriver Elkjøps informasjonssjef Åshild Indresøvde til TV2 hjelper deg.

-Unntaksvis skjer det at vi selger varer til Pixmania, dersom vi har for mye av en vare og de for lite. Disse varene kan også gå til Pixmanias kunder via våre distribusjonspartnere, for eksempel posten, skriver Indresøvde.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.