tilham
tilham

Til ham!

Fortsatt i tvil om hva han skal finne under treet?

TV 2 hjelper deg har plukket ut de beste produktene i de forskjellige produktkategoriene vi har testet gjennom året.

Her finner du testvinnere, varene du bør styre unna, og som oftest prisinformasjon. Testene er gjennomført med våre samarbeidspartnere, og i hver test kan du se hvordan vi har gått til verks.

Se også: Gaver til minstemann

Se også: Gaver til henne

Se også: Årets TV-spillanbefalinger

Her er noen gaveidéer til deg som fortsatt leter etter gave til ham:

NB! På enkelte produkter, særlig elektronikk, forandrer prisene seg ukentlig. Det kan derfor hende at prisene i testene har endret seg siden testtidspunktet.

Barbermaskiner

Barbermaskiner---NY
Barbermaskiner---NY
Her er det Braun som kommer best ut. Mer om testen leser du her.

Til verkstedsnissen:

Proffsag

makita
makita
Av batterisagene er det Makita som imponerer mest. Saga har god brukarvennligheit, kort ladetid, den er kompakt og har godt bladfeste. I tillegg den rimeligaste saga i klassen. Les mer om denne sagen og se hele proffsagtesten her.

Kappsager

Bosch---proff
Bosch---proff

For hobbysnekkeren er det Ryobi som kommer helt til topps. For proffen er det kappsagen fra Bosch som stikker av med seieren. Mer om de andre modellene i testen kan du lese her.

Bordsag

Makita---2
Makita---2
Bordsagen fra Makita er klart den beste på markedet. Den er stor, noe som er klart en fordel om man skal kutte mye. Brukervennligheten er helt på topp. Det er også den eneste sagen på markedet med motorbrems. Litt trekk for at den ikke har sikkerhetsknapp, men Makita er testens klare vinner! Les mer om om denne sagen og se hele testen her.

Drill

Bosch-PSR
Bosch-PSR
Bosch PSR 10,8: Ein lett og god drill som både borar og skrur, batterilevetida er over all forventning og utklassar dei andre 10,8 volt amatørdrillane. Les mer om denne drillen og se hele testen her.

Lasermålere

lasermåler
lasermåler
Gjør-det-selv-dingsene blir stadig mer avanserte. Forbrukerrapporten har testet laser avstandsmålere, laservater og multidetektorer. Testvinnerne er :Laservater: Stanley CLL 77 214, laser avstandsmåler: Bosch PLR 30, multidetektor: Skil 550. Les hele testen her.

Til turnissen:

Tursko

I løpet av året har TV 2 hjelper deg også testet en rekke forskjellig friluftsutstyr. Hva med et par nye tursko?

haglofsTrail
haglofsTrail
Best i test i turskotesten var Haglöfs Trail 2 Mid GTX. Les mer om denne skoen og se hele testen av tursko her.

Test av gassbrennere

gassbrenner
gassbrenner
Markedet byr på et godt utvalg av gassbrennere til friluftsbruk. Spørsmålet er om de holder mål til et variert friluftsliv – året rundt? Villmarksliv har testet 18 stykker, og best var MSR Superfly. Se hele testen her.

Tur-GPS

Garmin Oregon 300

Garmin-Oregon-300_700142p
Garmin-Oregon-300_700142p
Garmin er sjefen over alle sjefer innenfor tur-GPS-markedet. Produsenten stikker av med gull, sølv og bronse i vår test av GPS for turbruk. Aller best ut kommer Oregon 300. Se hele testen her.

Kikkert

I løpet av sesongen testet vi også kikkerter i prisklassen 1000 til 6000 kroner.

Fokus
Fokus
Focus Extreme Series 8 x 42 DCF Waterproof fikk karakter 4 av ekspertene. Best i test. En god og solid kikkert. Les mer om denne og andre kikkerter her.

Til billednissen:

LED-TV

Philips-suveren-vin_758219i
Philips-suveren-vin_758219i
Phillips 46PFL9704 får topp skår på alle kriterier i testen, og er en sjeldent bra TV. Med sine innebygde basshøyttalere, er den uslåelig på lyd. Den er ikke ultratynn, men definitivt best i test. Se hele testen av LED-TV her.

Fotolerret

Japan Photo

Japan-Photo
Japan-Photo
Da vi testet fotolerret, fant vi at det var store forskjeller i både pris og kvalitet. Best ut kom fotolerretet fra Japan Photo, som også var testens billigeste. Se hele testen her.

Beste kjøp Blue-ray spillere:

Sony Playstation 3 Slim

ps3slim
ps3slim
Lyd og bilde har testet de nyeste Blu-ray spillerne i prisklassen fra 3-6.000 kroner. Spillkonsollen fra Sony, som for øvrig er verdens mest solgte Blu-ray spiller, er kåret til beste kjøp.

De fleste som kjøper seg en PS3 gjør det nok først og fremst for spillopplevelsen sin del, men de som greier å rive seg løs fra favorittspillet kan også nyte en bildekvalitet som er fullt på høyde med dedikerte BD-spillere, samt rask og problemfri betjening.

Selv når vi ser bort fra spillfunksjonen er det ingen tvil om at Slim-utgaven av PS3 er et knakende godt Blu-ray kjøp til 3.295,- kroner. Les hele testen her.

TV-spill
Forza Motorsports 3:

Forza-3
Forza-3
Fra å gi drømmebilen et helt spesielt og unikt utseende, til å bestemme nøyaktig hvor mye luft som skal være i dekkene, er «Forza Motorsports 3» spillet for en ekte bilentusiast.

Det skiller seg fra konkurrenter ved å ha en sterkt online funksjonalitet og å gå i dybden på det meste rundt bil, mener TV 2s spillanmelder.

Sjekk flere spillanbefalinger her.

Beste bordradio

Audio Pro Radio One

adiopro
adiopro
Audio Pro Radio One er vinner av testen og har en utmerket FM-radio og fremfor alt bluetooth. Dermed kan man bruke den som en hi-fi-høyttaler til mobiltelefon eller datamaskin selv om den står i rommet ved siden av. Radioen har faktisk ikke internettradio.

Likevel kunne ikke testpanelet unngå å forelske seg i dette i stedet: trådløs avspilling fra mobiler og datamaskiner. Radioen er lekker uansett hvor den står, og den har dessuten meget bra lyd til tross for sin nette størrelse.

Kompletter med subwoofer og vips så har du et komplett trådløst musikkanlegg.

Lyd og bilde har testet 9 bordradioer som kan kobler seg opp via nettet., her kan du lese hele testen.

Beste mikroanlegg

Audio Pro Stereo Zero

minian
minian
Audio Pro har tidligere vært litt lite moderne, uten USB-inngang eller iPod-dock. Det har de nå gjort noe med! Anlegget består av to små, kulerunde satellitthøyttalere, en subwoofer og en CD-receiver. Den runde formen på høyttalerne skal hindre kabinettresonans, som gjør lydbildet luftigere og større. Anlegget scorer høyt på dypbass og har glimrende lydkvalitet. Lyd og bilde har testet 8 anlegg og

Klikk på herså kan du lese mer om testen og sjekke ut testen beste anlegg (Cambridge Audio One og B&W DM686) som også er testens dyreste til over 8000 kroner.

Beste lydplanke:

Arvani ErgoSound kr: 4.490,-

lydplanke
lydplanke
Det er rett og slett ufattelig hvor mye Arvani har klart å gjøre ut av budsjettet med ErgoSound. Lydbildet er stort og ganske så oppløst, samtidig som den trådløse subwooferen integreres meget godt med resten av lydbildet.

Arvani ErgoSound kan spille ganske høyt, og den fyldige lyden med såpass god tonal balanse er klart bedre enn alle de andre lydplankene.

Mer om denne testen finner du her

Avansert kompaktkamera

canon-powershot
canon-powershot
Canon Powershot G11 har den beste skjermen, og er lite og lett. Til tross for høyeste pris og ikke fullt så god zoom, har Canon likevel den klart beste bildekvaliteten, og er derfor vår testvinner. Les mer om Canon Powershot G11 og se hele testen her.

Kompaktkamera

sony
sony
Sony DSC-WX1 er vår klare testvinner. Kameraet er testens eneste som kan zoome hele 5x under filming. Objektivet har den beste vidvinkelen, og er også testens mest lyssterke. Les mer om dette kameraet og andre HD-kameraer her.

Til mobilnissen:

Touchmobil

samsung
samsung
Samsung Omnia HD er rett og slett den råeste telefonen du får kjøpt for penger om dagen. Denne mobiltelefonen har testens største OLED-skjerm, som gjør filmtitting til en opplevelse, spiller DivX-filmer og inneholder gratis Route66 GPS-navigasjon. Se hele testen av touchtelefoner her.

Kameramobil

satio
satio
Sony Ericsson Satio går helt til topps, med høy score både på optisk ytelse og bildeytelse. Mange funksjoner, 12 megapiksler og ikke minst en god blits som gjør det mulig å ta bilder i svakt lys trekker opp. Se hele kameramobiltesten her.

Til kontornissen:

Bærbar PC

Fujitsu
Fujitsu
Fujitsu Amilo Pi 3560 er vinneren i vår test av bærbare PC-er. På utkikk etter PC? Her kan du se hele testen.

Mini-PC

Packard Bell Dot: testvinner denne gangen var den splitter nye maskinen frå Packard Bell. Denne er liten og lett, stillegående, har greit tastatur og god batterilevetid. Alt i alt – testens klare vinner. Se hele testen her.

pbdott
pbdott

Årets beste akevitt

Lysholm-Throndhjems_770863i
Lysholm-Throndhjems_770863i
Lysholm Lysholm Trondhjemsaquavit - brun

Drikk den til ribbe og pinnekjøtt, samt lutefisk med kraftig tilbehør. Dette er den beste av de brune akevittene. Se hele testen av juleakevitt her.

MP-3 spiller

Philips GoGear Luxe

mp3
mp3
Philips GoGear Luxe er en liten og meget god spiller. Spilleren har innebygd bluetooth slik at du enkelt kan koble den opp med mobilen din og alltid være tilgjengelig. Les mer om testen her.

Har du noen gavetips? Del med TV 2 hjelper degs lesere i kommentarfeltet!