brettspill
brettspill

Her er årets brettspill

Nå som jul og vinteren nærmer seg er det hyggelig å samle hele familien rundt et morsomt brettspill. Men hvilket bør man kjøpe?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spillekspertene i Brettspillguiden har kåret årets spill i tre kategorier; familie, selskap og barn.

Se også: Test av kameramobiler

Se også: Vi har testet 37 kaffetraktere

Er du på utkikk etter julegaver? Besøk Testbasen for ideer.

Årets familiespill 2009 – Bandu/Bausack

bandu
bandu
– Hva er dette for noe?, spør Ylva, i det en stor tøypose tas ut av esken. – Det er et alternativ til Jenga. Altså et brikkestablespill, svarer Kathrine.

– Hvordan kan disse brikken stables?! Det er jo rumber, kvarte egg, pyramider og masser med snodige former her mener, Lars Erik.

Dette spillet er en moderne klassiker og et godt ferdighetsspill. Det kan varieres og passer like godt til få som flere spillere

Har du Jenga, og vil ha litt større utfordringer er dette et svært godt valg, og kjenner du ikke til slike spill fra før, er det dette du skal gå til anskaffelse av, mener ekspertene.

Les mer om dette spillet hos Brettspillguiden

Årets selskapsspill 2009 – Alias party

02569_Party_Alias_NO
02569_Party_Alias_NO
I Alias dreier det seg om å forklare og gjette ord, og en spiller på lag med minst to på hvert lag. Innenfor en gitt tid den ene på laget skal forklare et ord som kompanjongen forsøker å gjette. Tidsbegrensningen fører til stort engasjement og passer derfor godt i lystig lag.

Les mer om dette spillet hos Brettspillguiden

Årets barnespill 2009 – Zoobaloo

Zoobaloo
Zoobaloo
I dette spillet er det dyr som skal krysse en elv. Det er ikke plass til alle så hvem faller i elven? Zoobaloo er et flott barnespill som gir litt innføring i romforståelse.

Komponentene vil ikke bli slitt ut med det første og etter hvert som barna har spilt noen runder kan de også faktisk klare det uten voksne medspillere. Hvem visste hvor artig det kunne være å fylle Noas ark?

Les mer om dette spillet hos Brettspillguiden

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30