tvspillsamling
tvspillsamling

Årets kuleste harde pakker

Moroa varer helt til påske om du velger riktig TV-spill. Se spillekspertens julegaveanbefalinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du fortsatt ikke helt bestemt deg for hva du skal gi i julegave i år? Ifølge TV 2s spillekspert Alec Thom er et godt TV-spill den perfekte gaven, enten det er til tantebarnet på fire eller fetteren på 23 år.

På utkikk etter noe annet enn TV-spill? Her finner du gavene:

Til minstemann!

Til henne!

Til ham!

Ved siden av å være Wascheras faste spillanmelder, jobber Alec til daglig på spillsiden Spill.no, og ifølge seg selv har han vært en ihuga «gamer» siden 6-årsalderen.

– Jeg har rundet en god del spill opp gjennom åra, for å si det sånn, sier Alec.

Alec har vurdert og plukket ut 19 spillanbefalinger til de mest populære konsollene, Xbox 360 og Playstation PS 3. I tillegg har han vurdert spill til håndholdte spillmaskiner og PC/Mac.

Mange av de anbefalte spillene fås kjøpt til flere konsoller, mens noen kun selges til en, så før du bestemmer deg for spill, bør du undersøke hva slags konsoll den heldige gavemotageren har.

Vi ba Alec plukke ut tre gode spill i kategoriene bil, sport, familie, voksen, barn, ungdom og håndholdte spill.

Bilspill

Forza Motorsports 3: Fra å gi Audi R8 et helt spesielt utseende, til å bestemme nøyaktig hvor mye luft som skal være i dekkene, er «Forza Motorsports 3» spillet for en ekte bilentusiast.

Det skiller seg fra konkurrenter ved å ha en sterkt online funksjonalitet og å gå i dybden på det meste rundt bil, mener Alec.

Colin Mcrea Dirt 2: Mannen bak er nok død, men det stopper ikke skaperne bak «Colin Mcrea Dirt 2» i å levere nok et fantastisk spill i rallysjåførens navn. Spillet er fult av kjøreglede og imponerende grafikk.

Need for Speed Shift: Serien har nok i de siste årene dabbet litt av. Nå ser det heldigvis ut til at «EA Games» har endret kurs og leverer i år et spill som fokuserer på en mer rå og intens opplevelse.

Borte er de meningsløse og pinlige filmsekvensene. Nå er det kun bånn gass til mål som gjelder!

Sportsspill

Wii Fit plus: Er spillet som kanskje ikke gir deg drømmekroppen, men får deg helt klart opp av sofaen og i full aktivitet. De forskjellige treningsprogrammene gir en god blanding av moro for både kropp og sinn, sier eksperten.

Fifa 10: Det er utrolig å tenke på at «EA Games» har greid å holde liv i denne serien i over 17 år. I tillegg til bedre fysikken, har også den kunstige intelligensen i spille fått en justering i riktig retning.

«Fifa 10» byr på mer av nettopp det vi elsker – ren og kjær fotballglede.

Football Manager 10: Skulle du ha en drøm om ta på deg gummistøvlene til Drillo og lede drømmelaget til Champions League, er nok «Football Manager 2010» det nærmeste en kommer.

Årets utgave byr kanskje ikke på så fryktelig mye nytt, men er allikevel den perfekte gave til en fotballentusiast. MERK: Veldig avhengighetsdannende!

Familie

Rock Band Beatles: Bandet har nå vært oppløst i 50 år, men det stopper ikke oss fra å ha flere fantastiske Beatles-kvelder med både venner eller familie.

Det har kommet mange musikkspill de siste årene, men med Rock Band The Beatles merkes det at noen har gjort en reell kvalitetssjekk. Med den litt dyre instrumentpakken og spillet trygt under juletreet blir dette en garantert festmagnet i romjulen.

Wii Sports Resort: På en kald vinternatt kan det friste med en tur til ferieparadiset Wuhu Island. Her spilles det videre på megahiten «Wii Sports» fra 2007, og med den nye kontrollenheten «Wii motion plus» byr oppfølgeren på en mer presis og god spillopplevelse som for både store og små.

Buzz Quiz World: Har du lyst til å bevise hvem som er quizmaster i huset? Da er nok «Buzz Quiz World» spillet å ta fram i romjulen.

Spillverten Buzz er nok like irriterende som før, men det er godt å se en hel haug av varierte spørsmål til nye spillmoduser. Et godt spill som egner seg for hele familien.

Voksen

Modern Warefare 2: Skulle du ønske deg et skytespill til jul er det ingen tvil om hvilket som skal stå på ønskelisten. Etter en noe kort, men actionspekket historie, byr «Moderen Warefare 2» på utallige timer moro over nett med mennesker fra alle verdens kanter.

Lite kan slå gleden av å gruse andre på den virtuelle slagmark!

Uncharted 2: Hollywood-følelsen har aldri vært så nær spillverdenen som i «Uncharted 2». Fra start til slutt er dette spillet fult av sensasjonelle øyeblikk og grafikk vi ikke har sett maken til. Dette er spillet for deg som ønsker et actioneventyr fult av tøffe Hollywood-effekter.

Assassin's Creed 2: To år har gått siden Ubisoft introdusert oss for det som ser ut til å bli en fantastisk trilogi. «Assassin's Creed 2» spiller videre på nysgjerrigheten og gir oss et forrykende plott i historiske omgivelser. På spørsmålet om skaperne har lyttet til kritikken og laget en oppfølger som ikke bare verdig, men overgår forgjengeren er svaret – ja!

Ungdom og Barn

New! Super Mario Bros. Wii: Nostalgien treffer som aldri før i «New! Super Mario Bros. Wii». Her kombineres det meste fra tidligere utgivelser til en slags retrobombe for julen 2009. Om du er fem eller 50 er det uansett noe å hente i spillet som ivaretar de barnslige gleder i oss alle.

Eye Pet: Dette er spillet barna vil elske. Ved å bevege hender, vise tegninger og holde opp spesifikke kort til et «PlayStation»-kamera vil du kunne kommunisere og leke med det lille dyret på skjermen.

Sett bort ifra den litt stive prisen på spill og kamera – kombinert er dette et underholdende og imponerende spill.

The Sims 3: Etter to spill og en latterlig lang liste av tilleggspakker skulle en tro at en ny utgave «The Sims» kun ville by på oppgulp av tidligere utgivelser, sier Alec.

Heldigvis lever skaperne etter føre-var-prinsippet, og gir i år et spill der det meste har fått en finjustering. Her kan vi trygt leke gift, to barn, hus og en flott stasjonsvogn.

Håndholt

Sony PSP

LittleBigPlanet: Sjarmen fra fjorårets «PS3»-utgave ivaretas når «LittleBigPlanet» dukker opp på «PSP». Gjensynet med den søte lille tøydukken som løper rundt i en verden spillerne selv har skapt byr på flere timer med kreativ underholdning.

Grand Theft Auto Chinatown Wars: Her har du spillet som minner oss på hvor gøy det første «Grand Theft Auto» var. Grafikken gir særpreg og friheten er akkurat av den vi forventer fra serien. Et godt spill, men kun for myndige.

Gran Turismo: Det var jo bare et spørsmål om tid før «Gran Turismo»-serien ville dukke opp på Sonys lille kraftpakke av en håndholdt spillkonsoll.

Med imponerende grafikk og et godt utvalg av biler og baner tar «Gran Tursimo» seg godt ut som en bilsimulator i lomma.

Nintendo DS:

Mario&Luigi: Bowsers inside story: Mario trer over i rollespillsjangeren, og det med stil, sier Alec. «Mario & Luigi: Bowsers Inside Story» er et lattermildt og engasjerende spill de fleste av oss vil sette pris på. Har du et snev av kjærlighet for plattformspill og kunne tenke deg et eventyr med Mario og co., er nok dette noe for deg.

Grand Theft Auto Chinatown Wars: Her har du spillet som minner oss på hvor gøy det første «Grand Theft Auto» var. Grafikken gir særpreg og friheten er akkurat av den vi forventer fra serien. Et godt spill, men kun for myndige.

Style Boutique: Ikke akkurat spillet for den vanlige mannen i gata, men vil nok helt klart vinne mange jenters hjerter. «Style Boutique» lar deg jobbe som kundebehandler og daglig leder for din egen lille klessbutikk.

Både klær og butikk kan dekoreres og når kundene strømmer inn må som regel noen gode motetips til. Dette er spillet som nok står på ønskelisten hos de yngste designerspirene.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl.20.30.