dåp (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
dåp (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Nektet å døpe datter til lesbisk par

Prest Nils Beite i Borgund kyrkje i Ålesund nektet å døpe barnet til et lesbisk par. Dermed måtte prosten ta seg av barnedåpen.

Prost Svend Klemmetsby måtte overta gudstjenesten for å få barnet døpt i Borgund kyrkje, skriver Sunnmørsposten.

– Lesbiske ikke greit

– Jeg har et syn som er 2000 år gammelt. Dette bunner i Guds ord, og i et syn kirken har hatt i 2000 år. Slik jeg opplever Guds ord, er det ikke greit at lesbiske bor i lag, sier Beite til avisen.

Da de kontaktet kirkekontoret to uker før dåpen skulle finne sted, kom det fram at det ikke var bestemt hvem som skulle gjennomføre dåpen, skriver Sunnmørsposten.

Tatt opp på biskopnivå

Foreldrene reagerer på behandlingen de fikk.

– Vi ønsket å døpe vår datter. Vi var åpne og ærlige fra starten av, for vi ønsket ikke å skape noen problemer. Men så hørte vi ikke noe på to måneder. To uker før dåpen ringte vi kirkekontoret. Vi fikk vite at de ikke hadde blitt helt enige om hvem som skulle ha dåpen, siden dette var litt spesielt. Det var lenge uvisst for oss om det ble noe dåp. Først tirsdag, i uka før dåpen, fikk vi tilbakemelding om at saken hadde vært helt opp på biskopnivå, og vi fikk vite at barnet vårt skulle få døpes, sier moren til barnet.

På grunn av møte med bispedømmerådet har det ikke lyktes tv2nyhetene.no å få kontakt med biskop Ingeborg Midttømme.

(©NTB)