Norsk pakistanske Shahid Azim ble lørdag dømt til døden for voldtekt og drap på en 7 år gammel jente. Azims bror (bildet) tror han er uskyldig.  (Foto: Kjersti Johannessen/TV 2)
Norsk pakistanske Shahid Azim ble lørdag dømt til døden for voldtekt og drap på en 7 år gammel jente. Azims bror (bildet) tror han er uskyldig. (Foto: Kjersti Johannessen/TV 2)

Broren dødsdømt i Pakistan: – Forferdelig for kona og barna

– Vi tror han er uskyldig, sier den dødsdømte nordmannens bror til TV 2 Nyhetene. Han synes UD har gjort for lite.

På Oslo østkant sitter familien til Shahid Azim (26) som er dømt til døden i Pakistan.

Azim, som har norsk pass og er vokst opp i Oslo, ble pågrepet for voldtekt og drap på en sju år gammel jente da han var på ferietur i Pakistan i desember 2007.

Trakk tilståelsen

Jenta som ble drept var nabo med Azims familie i Pakistan. Han tilsto først å stå bak voldtekten og drapet på jenta, men trakk senere forklaringen. Ifølge VG Nett hevder han at tilståelsen kom etter at han var blitt truet og torturert av pakistansk politi.

Azims storebror, som vil være anonym, sier til tv2nyhetene.no at meldingen om dødstraffen er svært tøff for familien.

– Vi reagerte sterkt og synes det er urettferdig. Vi tror ikke han er skyldig. Det er mye korrupsjon i Pakistan, og ikke vanskelig å kjøpe folk, sier broen lørdag ettermiddag, noen timer etter at de fikk melding om dødsdommen.

LES OGSÅ: Norsk-pakistaner dømt til døden i Pakistan

Fælt for kona

– Shahid har kone og to små barn. Det er selvfølgelig verst for dem. Situasjonen er også tøff for moren vår, som har støttet ham hele tiden. Hun vil gjøre alt for å få ham fri, forteller storebroren. Moren og flere andre familiemedlemmer er i Pakistan, og var til stede da dødsdommen falt. Kona og barna har også reist til Pakistan.

Moren har fortalt familien i Oslo at 26-åringen har blitt stadig mer redd og bekymret. Nå frykter de at dødsstraffen skal bli effektivisert.

– Alt er mulig i og med at han har fått dødsstraff, sier broren, som selv har vært på besøk i fengselet i Rawalpindi, nabobyen til den pakistanske hovedstaden Islamabad. Han forteller at soningsforholdene ikke var gode.

Ber UD om hjelp

Nå håper familien at norske myndigheter vil involvere seg sterkere i saken. De mener at UD så langt har gjort lite for å hjelpe den fengslede nordmannen. Ifølge broren har advokat Morten Furuholmen sagt ja til å ta saken i Norge, samtidig som saken ankes i Pakistan.

– Vi forventer at norske myndigheter gjør det de kan for å få ham hjem.