BLE IKKE FØRST LIKEVEL: Mobilgründeren Idar Vollvik har kjøpt en tur i verdensrommet, men blir likevel ikke første nordmann ut. (Foto: Gorm Kallestad)
BLE IKKE FØRST LIKEVEL: Mobilgründeren Idar Vollvik har kjøpt en tur i verdensrommet, men blir likevel ikke første nordmann ut. (Foto: Gorm Kallestad)

Idar Vollvik ble ikke første norske romturist likevel

Ønsker Terje Olsen lykke til på romferden.

Den eventyrlystne mobilgründeren Idar Vollvik gikk for fire år siden ut og erklærte at han ville bli den første nordmannen i verdensrommet.

Men han må nå se seg slått av forretningsmannen Terje Olsen.

– Jeg valgte feil selskap

– Jeg valgte feil selskap, ler Vollvik etter å ha lest intervjuet med 49-åringen fra Nittedal, der Olsen fleiper med at han har sneket seg forbi Idar Vollvik i køen og blir første nordmann i verdensrommet.

Idar Vollvik bladde opp om lag én million kroner for romferden, som etter planen vil skje om lag ett år etter at Olsen har foretatt sin reise.

– Min reise vil skje elleve til tolv måneder etterpå. Men jeg har fremdeles lyst til å reise, og er vel mer eventyrlysten nå enn da jeg meldte meg på. Jeg trenger kanskje en pause fra det som skjer på landjorda, kommenterer Idar Vollvik - og sikter med dette trolig til Finansavisens oppslag fredag om at han har en gjeld på over 160 millioner kroner.

Romreise en guttedrøm

Da Vollvik ble intervjuet av Dagbladet i 2005 om sitt romeventyr, fortalte han at en reise i verdensrommet er noe som har fascinert ham helt siden guttedagene.

– Det er et kick å tenke på at jeg skal gjøre noe ingen andre i Norge har gjort før meg (....) For meg er det verdt de pengene for opplevelsens skyld og ikke minst at jeg offisielt får tittelen astronaut, sa Vollvik til avisen.

Nå erkjenner han at han likevel ikke ble første nordmann ut. Men han tar det med godt humør.

– Jeg ønsker Terje lykke til på turen, det er bare gøy at han har fått til dette, sier Idar Vollvik til tv2nyhetene.no.

Tar av i 2010

Terje Olsen vil oppleve å fly i tre ganger lydens hastighet og få boltre seg i vektløs tilstand i 100 kilometers høyde over bakken.

LES OGSÅ: Disse kravene møter Terje før romturen

300 mennesker har løst inn billett til romturene med Virgin Galactic, og «pakketurene» til Virginmilliardæren Richard Branson starter alt til neste år, med testflyvninger.

Testflyvningene med «WhiteKnightTwo» har foregått helt siden desember i fjor, og turen med romfartøyet «SpaceShipTwo» skal etter planen gjennomføres allerede til våren eller sommeren neste år.

LES OGSÅ: 300 har betalt for tur i verdensrommet