Kvinner og menn fra hele verden møttes i Tokyo, Japan torsdag for å konkurrere om å bli verdens beste strippestang-danser, melder Reuters.

Deltakere fra 11 land

Dansen, som på engelsk kalles pole dancing, forbindes vanligvis med strippeklubber. Den siste tiden har det imidlertid blitt en populær treningsform i mange land. Deltakerne kommer fra 11 land fra alle verdens hjørner.

Alles øyne var rettet mot den seks meter høye stangen på scenen, mens danserne viste fram full pakke av akrobatiske triks.

Historisk debut for menn

For første gang deltok menn i mesterskapet, og Dave Kahl (25) fra Australia vant mennenes konkurranse.

– For å være ærlig er jeg fremdeles i sjokk. Det er fantastisk. Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Det var hard konkurranse i år, alle var ekstremt flinke. Det er gøy å se at mennenes strippestang-dansing holder så høyt nivå, sier Kahl til Reuters.

Kahl har bakgrunn som turner og begynte å spinne rundt stangen for fire år siden. Han sier at antall menn som driver med danseformen øker hvert år, og at han er veldig glad for å være den første mannlige danseren som vinner mesterskapet.

Vant på hjemmebane

Mai Sato (29) fra Japan vant kvinnenes konkurranse på hjemmebane.

– Jeg er bare så glad! Jeg er glad for at jeg klarte å gjennomføre så bra foran alle vennene mine, sier hun til Reuters etter konkurransen.

– Folk forbinder gjerne pole dancing med stripping, og jeg ville virkelig vise noe som var langt unna det stereotypiske omdømmet. Jeg håper publikum så forskjellen, fortsetter hun.