SMITTE: Dekk til nese og munn slik at du ikke smitter andre. (Foto: Scanpix)
SMITTE: Dekk til nese og munn slik at du ikke smitter andre. (Foto: Scanpix)

Influensatallene videre nedover

Svineinfluensaen er på vikende front over hele landet, men det er fortsatt høy influensaaktivitet sammenlignet med vanlig sesonginfluensa, viser Fokehelseinstituttets tall for uke 48.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt 5,1 prosent av dem som gikk til legen i forrige uke, fikk diagnosen «influensalignende sykdom». Høyest aktivitet var det i region nord, med 6,6 prosent.

Antallet rapporterte innleggelser på sykehus og intensivavdelinger var synkende sammenlignet med de fire foregående ukene.

Antallet innleggelser med influensa A (H1N1) i perioden 24. til 30. november var 37, hvorav 19 på intensivavdeling. Siden 1. september har 1.206 personer vært innlagt på sykehus, hvorav 151 på intensivavdelingen. Det er ikke rapportert om nye dødsfall siden forrige oppdatering. Per 2. desember har det vært 25 dødsfall knyttet til svineinfluensa.

Av de døde er sju under 20 år, åtte i aldersgruppen 20-40 år, seks i aldersgruppen 40-60 år og tre i gruppen over 60 år. 21 av de døde har hatt underliggende sykdom som har medført økt risiko.

Nedgangen i influensaaktiviteten kan fortsette de neste ukene, men en tredje bølge på vinteren kan ikke utelukkes. En annen mulighet er at aktiviteten kan flate ut og legge seg på et høyere nivå enn det vi vanligvis ser, opplyser Folkehelseinstituttet. (©NTB)