De spanske aktivistene samlet om lag 100 demonstranter i sin markering mot bruk av pels i Madrid, søndag.

«Blodige» og nakne

Aksjonsgruppen Anima Naturalis bruker sterke virkemidler for å vekke avsky for pelsindustrien. Tilgriset av rødt blodlignende stoff, ligger de nakne og sammenslynget på bakken som nedslaktet og flådde dyr.

Noen var også plassert i små metallbur, som vanligvis forbindes med oppdrett av pelsdyr som mink og rev.

Hundrevis av tilskuere samlet seg rundt aktivistene i Madrid denne søndagen. Det iskalde novemberregnet hindret ikke deltakerne i å bli liggende nakne på bakken i 40 minutter.

– Forfengelighet skaper lidelse

Løpesedler med påstander om at Madrid er en av de få hovedstedene i verden der man fortsatt ser folk kledt i pels på gaten, ble delt ut.

– Noen få menneskers forfengelighet, forårsaker lidelse for millioner av små levende dyr, sier en talsmann for organisasjonen, Andrea Padilla i en pressemelding.

Med denne aksjonen i Madrid, følger Anima Naturalis opp demonstrasjoner i Caracas, Venezuela, og Logrono, Spania, den siste uken.

Pelsdebatt også i Norge

TV 2 viste i fjor dokumentaren «Et skinn av velferd». Bildene av mink og rev innesperret i små bur skapte sterke reaksjoner, og debatten rundt pelsindustrien skjøt fart her i landet.

Se dokumentaren på TV 2 Sumo (betalingstjeneste).

Det rundt 500 pelsdyrgårder i Norge. Hvert år får den omstridte pelsdyrnæringen 50 millioner kroner i statsstøtte. En rundspørring TV 2 gjorde i vår, viste at alle partier, bortsett fra Venstre, er for pelsindustri i Norge. Dette på tross av at halvparten av alle nordmenn sier de er imot pelsdyroppdrett.

Nedenfor kan du se noen av bildene fra norsk pelsoppdrett som vakte oppsikt: