svlandsstyre_680
svlandsstyre_680

– SV bør definere en smertegrense

Fylkesleder i Østfold SV, Roy Eilertsen, er svært kritisk til håndteringen av biodieselsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiets overkjøring av de to minipartiene i regjering provoserer. Under SVs landsstyremøte lørdag rettet flere av delegaten krass kritikk mot hvordan Jens Stoltenberg har trumfet igjennom en omstridt sak i Stortinget

– For meg virker det som tilbake til husmannstida, sier Roy Eilertsen.

Som fylkesleder i Østfold SV beklager han på det sterkeste at regjeringen kan ha bidratt til å sette kroken på døra for biodieselprodusenten Uniol.

KRISTISK TIL EGET PARTI: Fylkesleder i Østfold SV, Roy Eilertsen, er svært kritisk til håndteringen av biodieselsaken.  (Foto: TV 2)
KRISTISK TIL EGET PARTI: Fylkesleder i Østfold SV, Roy Eilertsen, er svært kritisk til håndteringen av biodieselsaken. (Foto: TV 2)

– Hvor mange ganger tåler det partiet jeg er så innmari glad i å bli klubbet i hodet uten å reise bust og hvor går smertegrensen, sier Eilertsen til tv2nyhetene.no.

– Synes du det er på tide at SV nå begynner å definere en smertegrense for regjeringsdeltakelse?

– En bør i alle fall begynne å snakke om det, sier Eilertsen.

Tok selvkritikk

I sin tale til landsstyret tok SV-leder Kristin Halvorsen selvkritikk for regjeringens håndtering av biodieselsaken.

– Når norsk politisk historie skal skrives så vil ikke november 2009 være den mest gloriøse i den rødgrønne perioden, sa Halvorsen.

Les også: Halvorsen: – Ikke stolt av regjeringens biodieselhåndtering

Hun er ikke akkurat stolt over hvordan hennes egen regjering har håndtert den omstridte biodieselsaken. Men prøver samtidig å latterliggjøre kritikerne i opposisjonspartiene – særlig på høyresiden.

– Først skal jeg innom to sure damer på Stortinget, sa Halvorsen fra talerstolen med henvisning til Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (Høyre).

SELVKRITIKK: I sin tale til landsstyret tok SV-leder Kristin Halvorsen selvkritikk for regjeringens håndtering av biodieselsaken.  (Foto: TV 2)
SELVKRITIKK: I sin tale til landsstyret tok SV-leder Kristin Halvorsen selvkritikk for regjeringens håndtering av biodieselsaken. (Foto: TV 2)

Nekter å gi opp

SV-lederen nekter å gi slipp på regjeringsmakten, men innrømmer at regjeringen har kommet svært dårlig ut av striden rundt avgiften som hun foreslo å innføre som finansminister.

– Jeg tror vi bare må konstatere alle sammen at de tre rødgrønne partiene har kommet dårlig ut av dette og at vi ikke kan holde på sånn, sa Halvorsen til landsstyret.

Hun mener SV må beklage seg på å kjempe mange harde kamper både mot et Arbeiderparti med muskler, men også mot en stadig mer kritisk opposisjon.

Mange kritikere

Selv om ingen av delegatene gikk til angrep på partileder Halvorsen under sine innlegg, manglet det ikke på refs av regjeringsstorebror Arbeiderpartiet.

Lederen av Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen mener Arbeiderpartiet bommer grovt med sin opptreden.

– Dersom Arbeiderpartiet skal bruke den samme miljøfiendtlige arrogansen i flere saker, taper de stort, sier SU-lederen til tv2nyhetene.no.

Hun fikk følge av tidligere stortingsrepresentant Kjetil Bjørklund som mener Stoltenberg ved sin opptreden har vist at han ikke er tilhenger av å subsidiere et klimaprodukt i markedet.

– Hvordan skal vi mobilisere slik at Arbeiderpartiet ikke en gang til skal forsøke seg på denne type maktbruk, spurte tidligere stortingsrepresentant Sigbjørn Molvik fra Telemark.