Statsminister Jens Stoltenbergs popularitet er dalende.  (Foto: Marius Gulliksrud/STELLA PICTURES)
Statsminister Jens Stoltenbergs popularitet er dalende. (Foto: Marius Gulliksrud/STELLA PICTURES)

Stoltenbergs popularitet stuper

Biodieselbråket har en del av skylda, mener Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenbergs popularitet er nærmest i fritt fall. Han mister hele 18 prosentpoeng i oppslutning, ifølge novembermålingen Synovate har gjort for Dagbladet.

– Mye negativ oppmerksomhet rundt biodiesel

I oktober svarte 51 prosent av de spurte at Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister. Nå mener bare 33 prosent det samme.

I Arbeiderpartiet knytter man den sviktende oppslutningen til biodieselsaken.

– Det er klart at det har vært mye negativ oppmerksomhet rundt biodiesel, både form og innhold. Det slår ut på stemningsrapporter som meningsmålinger er. Avgifter er sjelden gladsaker, og det ble mye turbulens, sier partisekretær Raymond Johansen.

– I ettertid er det lett å se at prosessen burde vært bedre. Vi fikk etter hvert forklart hva saken dreier seg om, men burde nok vært tidligere ute.

LES OGSÅ: Ap svinger partipisken for biodieselavgift

Høyre mest fram på målingen

Ap får 32,9 prosent i novembermålingen. Det er en tilbakegang på 3,5 prosentpoeng fra oktober og 2,5 prosentpoeng fra stortingsvalget.

Regjeringspartnerne SV og Senterpartiet går derimot noe fram. SV får 6,5 prosent på målingen, fram 1,3 prosentpoeng, mens Sp får 5,5 prosent, opp 0,4 prosentpoeng.

Høyre går mest fram på målingen, med 2,4 prosentpoeng til 21,1 prosent. Fremskrittspartiet ligger stabilt, ned 0,1 prosentpoeng til 22,8 prosent.

KrF øker med 0,3 prosentpoeng til 5,4 prosent, mens Venstre går tilbake 0,3 prosentpoeng til 3,8 prosent. Rødt får en økning på 0,1 prosentpoeng, en oppslutning på 1,1 prosent, og andre partier taper 0,8 prosentpoeng og ender på 0,7 prosent.

(©NTB/TV 2)