De fleste vet at det meste som har med oss som mennesker å gjøre foregår i hjernen, det vet selvsagt Troy også, men hva skjer i hjernen når noe skal huskes, når man blir fryktelig redd, når man stammer?

Programserien er på seks programmer, hvor Troy i hvert enkelt program møter én person med et bestemt problem relatert til hjernen. Noen av temaene vi er innom er språk, hukommelse, stress og frykt.

I Hjernen og hukommelse møtte vi kelnerlærlingen Thomas som hadde store problemer med å huske bestillinger. I løpet av programmet ble han instruert av hukommelsesekspert Oddbjørn By i teknikker som skulle hjelpe ham å huske 180 bestillinger uten å bruke blokk. Oddbjørn By har utgitt bok om temaet. (Sendt 7. januar)

Hjernen og Språk: Berit Standahl har stammet siden hun var liten. Nå er hun en ambisiøs, ung kvinne med store planer for fremtiden. Berit er klar for å bli kvitt språkproblemene som holder henne tilbake. Hun melder seg på et intensivt og emosjonelt utfordrende kurs i Stockholm som skal hjelpe henne å bli kvitt stammingen i løpet av fem dager! (Sendes 14. jan. kl. 2000)

Hjernen og Frykt: Camilla Ude er livredd for edderkopper. Hver gang hun treffer en blir hun lammet av frykt. Camilla vil gjerne jobbe med barn og tror fobien hennes kan bli et problem. Hos psykolog Torkil Berge må hun møte frykten sin gjennom eksponeringsterapi og setter seg et mål om å holde en stor, hårete tarantell! (Sendes 4. februar kl. 2000)

Hjernen og Stress: Kristel Henriksen er konstant stresset. Hun bor i Drammen, jobber i Oslo og har en datter som skal leveres i barnehagen i Hokksund. Hun arbeider som selger og har vondt for å si nei når folk ber henne om tjenester. Psykolog Bente Karin Malde, gjør en innsats for å hjelpe henne å takle en stressende hverdag. (Sendes 11. februar kl. 2000

Hjernen og Uvaner: Birte Mohn Lem er en av Norges mest talentfulle troppsturnere, men hun plages av mentale uvaner når det virkelig gjelder - psyken har blitt hennes verste fiende. Bjørn Wormnes er idrettspsykolog og spesialist på å danne sunne, prestasjonsfremmende tankevaner. Han vil hjelpe Birte til mental toppform før NM i Kristiansand. (Sendes 18. februar kl. 2000)

Hjernen og det Ubevisste: May Brit Nordås er avdelingsdirektør i Husbanken og på fritiden elsker hun å gå tur. Hun synes våren er den vakreste tiden, men når april kommer blir hun slått ut av pollenallergi. Mens andre er ute og nyter årstiden, må hun ligge hjemme i sengen. Nå vil hun prøve den alternative behandlingsformen NLP. Kan May-Brit bli kvitt allergien sin kun med tankens kraft? (Sendes 25. februar kl. 2000).

Tittel: Hjelper hjerne

Premiere: 7. Januar 2010

Antall episoder: 6

Regi: André Marton

Produsert av: Frø film & media og Mediacircus, produsent Eldar Nakken