elisabeth_andreasson
elisabeth_andreasson

Bettan ga pepperkakehus til Bergen

Elisabeth Andreassen og Rein Alexander kastet seg inn i dugnadsånden rundt den sønderknuste pepperkakebyen

Pepperkakehuset, med en personlig hilsen fra Andreassen og Alexander skrevet på taket, ble overrakt næringsforeningen Bergen sentrum onsdag kveld. De to hadde premiere på sin forestilling i Bergen onsdag.

– Det var en selvfølge. jeg er imponert over engasjementet og dugnadsånden i Bergen. Det våkner noe inni oss mennesker når vi opplever noe slikt. Særlig når det er barn som har laget pepperkakebyen. Hærverk er så unødvendig, sier Elisabeth Andreassen til tv2nyhetene.no.

Hun innrømmer at bakevirksomheten måtte vike for premierenerver og forberedelser til forestillingen.

– Baker Brun var kjempesøte og stilte opp og ga oss et Pepperkakehus, sier Andreassen.

Det var hun som fikk ideen til å bidra til gjennoppbyggingen av Pepperkakebyen.

– Man blir engasjert, særlig ettersom man har barn selv. Det appellerer til dugnadsånden. Det er et koselig tiltak, sier Andreassen.

Engasjement i alle sjikt

Steinar Kristoffersen i næringslivsorganisasjonen Bergen Sentrum legger ikke skjul på at det varmer med ekstra drahjelp for å gjenopprettet bergensernes velkjente førjulsfenomen.

– Det er artig at det vises engasjement alle steder, sier daglig leder i Bergen sentrum, Steinar Kristoffersen til tv2nyhetene.no.

Kommer inn mange pepperkakehus

Pepperkakebyen ble utsatt for hærverk forrige helg. Uvedkommende tok seg inn i brakkene som huser den årvisse utstillingen, og knuste alle pepperkakehusene. Bergenserne reagerte i kjent stil med ordrik bestyrtelse, før dugnaden startet.

– Det siger på med pepperkakehus hver dag. Jeg tror vi skal få nok til slutt, sier Kristoffersen, som ikke er fremmed for at han vil sitte igjen med enda flere pepperkakehus enn utstillingen krever.

– I så fall har vi en plan. Da tar vi oss en tur til barneklinikken, eldrehjem og dagsentre, og gir dem pepperkakehus, sier Steinar Kristoffersen.