DØDE AV VAKSINEN: I Sverige har H1N1 vaksinen ført til det første dødsfallet, bekrefter en talsmann for det svenske Legemiddelverket.  (Foto: Michael Buholzer)
DØDE AV VAKSINEN: I Sverige har H1N1 vaksinen ført til det første dødsfallet, bekrefter en talsmann for det svenske Legemiddelverket. (Foto: Michael Buholzer)

50-åring døde av H1N1-vaksine

Legemiddelverket bekrefter at vaksinen var årsak til mannens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vaksinen er den direkte eller indirekte årsaken til mannens død, sier Ingemar Persson i det svenske Legemiddelverket til Aftonbladet.

Tilhørte risikogruppen

Mannen, som er i 50-årene døde, nylig etter å ha vaksinert seg mot svineinfluensaen. Ifølge avisen var han hjertetransplantert, og vaksinen støtte bort det nye hjertet.

Nå frykter svenske helsemyndigheter at dødsfallet kan føre til at færre vil vaksinere seg.

Den hjertetransplanterte svensken tilhørte risikogruppen, og var dermed blant dem som er blitt oppfordret til å vaksinere seg.

– Har fått ny kunnskap

– Det går ikke an å si at det var feil å vaksinere ham. Vi opplyser fortsatt på vår hjemmeside at mennesker som har gjennomgått hjertetransplantasjon tilhører høyrisikogruppen og bør vaksinere seg. Men vi har fått ny kunnskap som vi kan lære av, sier Persson til Aftonbladet.

Svenske helsemyndigheter kommer til å offentliggjøre dødsfallet på en pressekonferanse i regjeringskvartalet i dag.