VELTET: En buss med 26 ungdommer skled av veien og veltet ved Ørteren på Hardangervidda. En person skal ha fått alvorlige skader.  (Foto: TV 2 / Gunvall Medhus)
VELTET: En buss med 26 ungdommer skled av veien og veltet ved Ørteren på Hardangervidda. En person skal ha fått alvorlige skader. (Foto: TV 2 / Gunvall Medhus)

Bussvelt på Hardangervidda

27 personer involvert i ulykke. En person alvorlig skadet.

En buss med 26 ungdommer og bussjåfør har veltet på riksvei 7 ved Halne Fjellstova på Hardangervidda. Ulykken skjedde like over klokken 18 onsdag kveld. En person skal ha fått alvorlige skader mens tre andre pådro seg lettere skader.

HAR DU BILDE? TIPS OSS PÅ MMS TIL 02255.

En person er skadet

– Vi har fått melding om at en buss har kjørt av veien og veltet, opplyste operasjonsleder Magne Rustad i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB rundt klokken 19.45.

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen om at flere personer var skadd. Bussen skal ha hatt om lag 30 personer om bord da den veltet. Alle passasjerene har nå kommet seg ut av bussen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

363822

Politipatruljer, ti ambulanser og to helikopter ble sendt mot stedet. Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken i 18.15-tiden onsdag kveld.

En luftambulanse fra Ål var framme ved ulykkesstedet like over klokken 19, mens et annet helikopter ble sendt fra Førde til ulykkesstedet på riksveg 7 rundt en mil fra Halne Fjellstove.

– En del av passasjerene er skadet, men det er trolig ikke snakk om alvorlige skader, opplyser redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Et SeaKing redningshelikopter ble sendt ut, men ble tilbakekalt. Like før klokken 21 onsdag kveld opplyser operasjonsleder Magne Rustad ved Nordre Buskerud politidistrikt at en person er fraktet vekk i luftambulanse med alvorlige skader. Tre andre personer skal ha pådratt seg mindre skader og er kjørt med ambulanse til Geilo Helsestasjon for behandling.

Hadde demonstrert foran Stortinget

De 26 passasjerene om bord i bussen er ungdommer fra Folkeaksjonen i Hardanger som tidligere idag demonstrerte utenfor Stortinget mot den planlagte kraftlinjeutbyggingen i Hardanger.

Ungdommene i bussen er hjemmehørende i Granvin kommune i Hordaland.

Det var lette snøbyger og to minusgrader i området da ulykken skjedde ifølge Storm.no. Værforholdene er ventet å bli vanskeligere utover kvelden og natten.

Det skal ha vært svært glatt i området da bussen kjørte ut av veien og veltet.

LES OGSÅ: – Det er jo spinnglatt her

(NTB/tv2nyhetene.no)

nettNYorteren_kart
nettNYorteren_kart