h1n1 (Foto: EITAN ABRAMOVICH / Scanpix)
h1n1 (Foto: EITAN ABRAMOVICH / Scanpix)

Dette frykter vi mest i ferien

En av fire nordmenn sier de er mest redd for dette i utlandet.

Det vi bekymrer oss minst for er naturkatastrofer eller farlige dyr. Det viser en undersøkelse som Norstat har gjort for FINN reise, skriver boarding.no.

Hva er du mest bekymret for når du er på tur? Si din mening i bunn av saken.

Den landsdekkende webundersøkelsen omfattet svar fra 1000 personer.

Les også: Slik kan du spare tusenvis av kroner på flybillettene

Se også: Ryanair nektet å fly hjem 13-åring

Les også: Flyselskapene lurer forbrukerne

Mest bekymret på reiser

Ifølge undersøkelsen frykter vi aller mest at vi selv skal bli syke i utlandet (24%). Deretter er vi redde for å bli ranet (16%) eller at noen skal tappe kontoen vår (15%). Vi er langt mindre bekymret for at noe skal skje med oss mens vi er hjemme (14%).

– Mange kjenner seg nok mer usikre i utlandet. Man må forholde seg til et annet språk, et ukjent helsevesen, og har kanskje ikke sine nærmeste hos seg, sier salgsdirektør i FINN reise Terje Berge.

Frykter terrorangrep

De som skiller seg ut ifølge undersøkelsen er nordlendingene som først og fremst er redde for å bli ranet eller for at noen tapper kortet deres. Hele 12 prosent av nordlendingene frykter også terrorangrep, mot landsgjennomsnittet som ligger på kun to prosent.

Sørlendingene er de mest omtenksomme og tenker nesten like mye på dem hjemme som på at de selv kan bli syke. Det er folk i Midt-Norge, vestlendinger og østlendinger som er mest redd for å bli syke.

En av fem dropper forsikring

Selv om vi ifølge undersøkelsen er mest redde for å bli syke så er det en stor del av oss som dropper reiseforsikringen viser tall fra Europeiske Reiseforsikring. Det betyr at en av fem altså ikke er forsikret.

– Dette er å betrakte som ren risikosport. Blir man for eksempel syk i USA og trenger behandling på sykehus må man betale alle kostnadene selv hvis man ikke har reiseforsikring, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Forsikring.

Den største regningen som forsikringsselskapet skal ha dekket for en norsk pasient på et amerikansk sykehus er 2,9 millioner kroner.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.