Fra før av kjente man til om lag 230 00 arter som lever 200 meter, eller mer, under havets overflate. Nå kan forskerne altså avsløre at de har oppdaget hele 5600 nye arter.  (Foto: AP)
Fra før av kjente man til om lag 230 00 arter som lever 200 meter, eller mer, under havets overflate. Nå kan forskerne altså avsløre at de har oppdaget hele 5600 nye arter. (Foto: AP)

Fant 5600 nye arter på havets dyp

Se video av havets hemmeligheter.

I over ti år har forskere arbeidet med å kartlegge havets hemmeligheter. Cencus of Marine Life er et globalt nettverk av over 2000 forskere i 60 ulike land.

Fra før av kjente man til om lag 230 00 arter som lever 200 meter, eller mer, under havets overflate. Nå kan forskerne altså avsløre at de har oppdaget hele 5600 nye arter.

Denne uken ble flere av de nye artene vist frem.

Se video i videovinduet over.

– Det vi viser frem denne uken er noen spektakulære livsformer og nye arter - vi har oppdaget, i det som er et veldig mørkt, kaldt miljø med høyt trykk, sier Ian Poiner som er leder for Forskernettverk for marint liv.

Census of Marine Life er et internasjonalt krafttak for å bli bedre kjent med artsmangfoldet i verdenshavene. Målet å samle flest mulig arter innen oktober neste år.

Forskerne har brukt dypvannskamera, sonarer og annen teknologi for å registrere artene.