Lærkevej (Foto: Cosmo Film/TV 2 Danmark)
Lærkevej (Foto: Cosmo Film/TV 2 Danmark)

Lærkevej

På overflaten ser Lærkevej ut som en helt alminnelig gate i Danmark. Her blafrer Dannebrog i vinden, det sludres over ligusterhekken og innkjørslene prydes av nydelig perlegrus. Men tingene er ikke helt som de ser ut i den nye danske dramakomedie-serien «Lærkevej».

Lærkevej er Danmarks vanligste gatenavn. 214 gater bærer navnet, og med denne nye danske tv-serien har landet fått sin 215. Lærkevej.

Tv-seriens Lærkevej er en blind liten villavei i et eneboligområde i Danmark. København ligger 100 kilometer borte, og i nærområdet er det et lite butikksenter med apotek, supermarked og baker. I Lærkevej bor også en rekke ikke helt alminnelige personer, som alle bærer på skjebnesvangre hemmeligheter.

NB: Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Her er tingene ikke helt som de ser ut, og under den nyklipte plenen og polerte overflaten er Lærkevej spekket med løgner, hemmeligheter, kjærlighet og masser av humor. Her er ikke alltid mobildekning, strømmen går og bilen vil ofte ikke starte. Det skjer en del forunderlige ting i Lærkevej, og det meste er litt annerledes enn andre steder.

Lærkevej - søsknene Holm (Foto: Cosmo Film/TV 2 Danmark)
Vi kommer inn i livet i Lærkevej når en voldsom begivenhet sender de tre søsknene Katrine, Sune og Mathilde på flukt fra storbyen. Skjebnen fører dem til Lærkevej, hvor de tror at de har funnet det perfekte sted å gjemme seg og vokte sin hemmelighet. Men de kunne ikke tatt mer feil. For uansett hvor man flytter, så flytter hagenissen med.

Beboerne i Lærkevej
Vi følger åtte av beboerne i gaten, og deres hverdag med intriger, kjærlighet, drømmer og lengsler. Pene, ordentlige og moralske mennesker som har to ting til felles: De bor i Lærkevej og de har alle gjort noen feiltrinn og sluppet av sted med det.

De to søstrene Katrine og Mathilde spilles av Laura Drasbæk og den talentfulle debutanten Sarah-Sofie Boussnina, mens rollen som deres bror, Sune, spilles av Christian Tafdrup.

I gaten møter vi også den fordrukne og fraskilte rikmannsfruen, Elisabeth Sachs, spilt av Søs Egelind, ekteparet Astrid Borg, som er privatpraktiserende lege og hennes mann, revisoren Kim Borg og deres to sønner. Astrid og Kim Borg spilles av Anette Støvelbæk og Henrik Prip.

I rollen som kokken og restauranteieren Andreas Norén finner vi Claus Riis Østergaard, og frisøren Monica Dam, som bor sammen med sin datter Selma, spilles av henholdsvis Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Bebiane Ivalo Kreutzmann.

God mottakelse i hjemlandet
«Lærkevej» fikk en særdeles god mottakelse i Danmark. I skarp konkurranse med to av de tradisjonelt sterkeste programmene til konkurrenten DR1, ble første episode av «Lærkevej» sett av 1.083.000 seere på TV 2 Danmark.

«Lærkevej» hadde premiere på TV 2 søndag 29. november 2009 klokken 20.00, mens siste episode ble sendt søndag 31. januar 2010 kl. 20.00. Tv 2 vurderer å kjøpe inn sesong 2.