Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Fire sjusetere fra 85 000 kroner

Bruk for mye plass? Her er fire sjusetere - tilpasset helt forskjellige budsjetter.

Sjuseter, flerbruksbil, MPV: Kjært barn har mange navn. Disse bilene er i skuddet som aldri før og utvalget er stort. Ikke alle har råd til - eller vil - kjøpe ny bil. Derfor har vi på denne bruktbil-runden funnet fire forskjellige brukte alternativer. Antall seter er likt, men prisene er høyst forskjellige.

Her får du: En billig, en nesten glemt, en med "fransk åpning" i taket og en (nesten) sportsbil.


2008 Ford S-Max Titanium S 2,2 TDCi. Kr 519 000

Ford-S-Max
Ford-S-Max

For å se hele annonsen, klikk her:

Sju seter. Flerbruksbil. Synes du også at det høres det litt trist og stusslig ut? Ofte er det faktisk akkurat det også. Men her er et hederlig unntak! Denne Ford S-Maxen med største 2,2-liter diesel på 175 hk er en genial bil for deg som er helt avhengig av det praktiske, men samtidig har lyst på en tøff bil som går som ei kule!

S-Max får du for øvrig helt ned i 250 000 kroner – om du synes denne er for dyr. Og den er nok klassens beste på kombinasjonen plass, fleksibilitet og kjøreegenskaper.

Lurer du på hvordan den ser ut inni? Klikk på linken på vår test under. Gutta hos Melhus Bil synes nok at den var så tøff utenpå at de glemte å ta bilder innvendig...

Vår test av S-Max Titanium S finner du her:


2007 Mazda 5. Kr. 259 000

Mazda-5
Mazda-5

For å se hele annonsen, klikk her:

Det er sjelden den halvslitte ”mye bil for penga”-klisjeen kommer så mye til sin rett som nettopp på Mazda 5. Lav nybilpris gir ditto lav bruktbilpris. Dette er på mange måter en bil som folk har glemt eller oversett. Og det er synd – for dem.

Mazda 5 er kanskje ikke den peneste ”jenta i klassen” men den er absolutt et brukbart ”kjerringemne” for deg som verdsetter andre egenskaper enn bare utseende.

Driftsikkerheten er så god at det nesten grenser til det kjedsommelige. Skal man trekke fram noe negativt, er det den midtre plassen i baksetet – der er det trangt. Så dette er vel egentlig bare en 6 ½-seter!

Vi har så klart testet Mazda 5, klikk her:


2003 Peugeot 307 SW 2,0HDI. Kr 149 000

Peugeot-307-SW
Peugeot-307-SW


For å se hele annonsen, klikk her:

Det franske bilmerket med løvepryd i grillen har lange tradisjoner på å lage sjusetere. Den første var 403, i 1958 om jeg ikke husker feil. Og siden har de fortsatt.

Denne 307 SW-en fra 2003 gir også mye bil for under 150 000 kroner. Men med alle sju setene i bruk, bør du absolutt holde et våkent øye med kona når hun pakker feriebagasjen. Strykebrettet bør stå igjen hjemme for å si det sånn. Hvis du ikke har tilhenger, eller takboks da.

307 SW var en av de aller første "vanlige" bilene som kunne leveres med panorama-glasstak. Det har ”vår” bil.

Vil du vite mer om brukt peugeot 307? Klikk her:1999, Opel Zafira 1,8 16v. Kr 85 000

Opel-Zafira
Opel-Zafira

For å se hele annonsen, klikk her:

Opel Zafira var blant de aller første som klarte å få stablet sju stoler inn i et forholdsvis kompakt karosseri. Og Opel høstet mange lovord for den geniale klappe-sammen-setene-løsningen.

Nå derimot - drøyt ti år senere - virker det hele litt plundrete og gammeldags. Men for all del, det funker fortsatt. Og det er jo noe med at man får det man betaler for. 85 000 kroner jo tross alt ikke all verden for en nyservet flerbruker med ny registerreim.

Påfallende mange Zafira har takboks montert. Det sier mer enn 1000 ord om bagasjeplassen med alle setene i bruk.

Vil du vite mer om brukt Zafira - klikk her:

Test av helt ny Zafira finner du her: