Jens Stoltenberg varslet at regjeringen vil øke omsetningspåbudet for biodrivstoff. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Jens Stoltenberg varslet at regjeringen vil øke omsetningspåbudet for biodrivstoff. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Jens gir etter for SV-krav om biodiesel

Statsministeren går med på å øke andelen biodrivstoff i vanlig diesel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg taler til landsmøtet i Fagforbundet tirsdag morgen.

Før statsministeren gikk på talerstolen, fikk TV 2 bekreftet at Jens Stoltenberg ville forsvare den omstridte biodieselavgiften. Imidlertid ville han komme med en innrømmelse.

I et forsøk på å redde arbeidsplassene på biodieselfabrikken Uniol i Fredrikstad, vil Stoltenberg gi etter for kravet om å øke den lovpålagte innblandingsprosenten av biodrivstoff i vanlig diesel.

– Godt forslag

I sin tale sa statsministeren at det er riktig å innføre avgiften.

– Det er et riktig og godt forslag av flere grunner. Dels fordi disse avgiftene gir oss store inntekter til fellesskapet, over 16 milliarder kroner. Det er mye penger. Formuesskatten er 12 milliarder, autodieselavgiften er minst 16 milliarder. De pengene går til mange fornuftige ting, skoler, veier, barnehager og det er en del av det spleiselaget som heter velferdssamfunnet, sa Stoltenberg i talen.

Han påpekte at bilbruk uansett medfører samfunnet kostnader i form av ulykker, lokal forurensning, støv og kø.

Epler og melk

Stoltenberg sa dessuten at det ikke går an å la være å beskatte ting man liker.

– Jeg er for melk. Det er skatt på melk. Jeg er for epler. Det er skatt på epler. Jeg er ikke veldig for diesel. Men det er skatt på diesel.

Endelig viste statsministeren til at biodrivstoff ikke åpenbart er miljøvennlig. For å stimulere til produksjon av miljøvennlig biodrivstoff, varslet statsministeren en bevilgning på 140 millioner til utvikling og kommersialisering av mer miljøvennlige former for biodrivstoff.

Fem prosent biodiesel

Regjeringen foreslår også tiltak for å sikre at minst fem prosent av all diesel som selges, er biodiesel.

– Vi er klare til å øke påbudet om innblanding av biodrivstoff. Men da skal vi være sikre på at det er biodrivstoff som er bra for klimaet. Derfor vil regjeringen innføre et frivillig rapporteringssystem for biodrivstoff som sikrer sporbarhet og klimagevinst, sa Stoltenberg.

I vår ble det vedtatt at 2,5 prosent av alt drivstoff som selges, skal være biodrivstoff.

– Regjeringen vil sende på høring et forslag om å øke omsetningspåbudet av biodrivstoff fra 2,5 til 3,5 prosent. Vi ønsker å sikre at minst fem prosent av omsatt diesel er biodiesel.

Bankes trolig gjennom

Den foreslåtte avgiften på biodiesel skal opp til avstemning i Stortinget torsdag. Saken har vakt voldsomme reaksjoner både blant politikere og miljøvernere fordi det vil gjøre det ulønnsomt å produsere det miljøvennlige drivstoffet. Det har blant annet ført til at Norges eneste biodieselfabrikk, som ble åpnet i vår, trues av nedleggelse.

Les mer:
Biodiesel-produsent permitterer
Erik Solheim: – SV så ikke virkningen av biodieselavgiften

Aktører innen landbruk og transport som allerede har lagt om til biodieseldrift, har varslet at de vil slutte å satse på det miljøvennlige drivstoffet som en konsekvens av avgiften.

– En skandale

– Dette er en av de største skandalene i norsk miljøpolitikk. Det er ren svindel. Det gjør at denne regjeringen ikke har noe miljøtroverdighet, tordnet Bellona-leder Frederic Hauge da han debatterte mot Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen i Tabloidpå TV 2 i forrige uke.

Staten regner med å hente inn rundt 180 millioner kroner i biodieselavgift i 2010.