pepper fra ba_680 (Foto: BA / Magne Turøy)
pepper fra ba_680 (Foto: BA / Magne Turøy)

To personer tatt for pepperkake-hærverk

Politiet i Bergen har pågrepet to menn de mener står bak vandaliseringen av byens pepperkakeutstilling.

De pågrepne mennene er 21 og 26 år gamle og ble arrestert i Bergen like etter klokken 19 mandag kveld.

– Den ene sitter nå i avhør, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen til TV 2 mandag kveld.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om omstendighetene rundt pågripelsene.

Dusør på 100.000 kroner

Det var natt til søndag at fram til nå ukjente gjerningspersoner raserte pepperkakebyen som var plassert i et telt på Torgallmenningen. Det ble mandag morgen klart at det var utlovet en dusør på 100.000 kroner etter raseringen av pepperkakebyen i helgen. Bak dusøren sto blant andre Bergensavisen og kaffekonge og eks-ordfører Herman Friele.

Politiet hadde mandag ettermiddag fått tips om flere navngitte personer. Men verken dette eller gjennomgangen av overvåkingsvideoer hadde ført til gjennombrudd i saken før mandag kveld.

Allerede mandag morgen var de første husene i ferd med å komme på plass igjen etter helgens pepperkake-massakre. Det er ingen tvil om at pepperkakebyen engasjerer. Nyheten om hærverket gikk mandag verden rundt da BBC skrev om saken på sine nettsider.

LES OGSÅ: Ingen kameraer var rettet mot Pepperkakebyen

Ukjent om det er gjort beslag

Politiet i Bergen har satt av to etterforskere til å jobbe med saken som nesten har skapt lynsjestemning i byen mellom de syv fjell. Pepperkakebyen har vært en tradisjon i Bergen helt siden 1991. Like over klokken 19 mandag kveld ble altså to menn i tjueårene pågrepet mistenkt for det omfattende hærverket. De to pågrepne er venner eller bekjente av hverandre, ifølge politiet.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som knytter de to pågrepne til saken. Den ene av de to sitter nå i avhør på politihuset i Bergen sentrum.

– Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at disse to står bak dette, men vi kan ikke utelukke at flere står bak dette, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen til TV 2.

Selv om to antatte gjerningsmenn nå er bak lås og slå er Bergenspolitiet fortsatt interessert i tips. Politiet vil ikke utdype om det er gjort beslag hjemme hos de to pågrepne etter ransakelsen.

LES OGSÅ: Rykende ferske pepperkakehus i Bergen