Vandalene brukte maling og brannslukningsapparat for å ødelegge Pepperkakebyen.  (Foto: TV 2 )
Vandalene brukte maling og brannslukningsapparat for å ødelegge Pepperkakebyen. (Foto: TV 2 )

Rykende ferske pepperkakehus i Bergen

Etter å ha fordøyd den sjokkerende nyheten om at deres egen pepperkakeby var blitt smadret, grep bergenserne til kjevlene igjen. Nye hus strømmet til søndag kveld.

De rykende ferske bakverkene ble levert på løpende bånd på Torgallmenningen. Kanskje kan Pepperkakebyen åpnes på fredag, som planlagt.

- Engasjementet er fantastisk, sier Steinar Kristoffersen i foreningen Bergen Sentrum, som har ansvaret for Pepperkakebyen.

Bake-dugnad

- Alle elevene ved baker- og konditorlinjen og kokkelinjen ved Sandsli videregående skole stiller opp for å bake nye pepperkakehus de neste dagene, sier Kristoffersen til Bergens Tidende.

Det var søndag morgen det ble oppdaget at den kjære Pepperkakebyen som er oppført i Bergen sentrum var knust til smuler.

Omkring 1000 hus er bygget av byens barn som del av en årlig juletradisjon. At noen har ødelagt dette har skapt voldsomme reaksjoner i Bergen.

- Ondskapsfullt

Brødrene Harald (8) og Sverre (5) Hope Frugård har lite godt å si om vandalene.

- Det er rett og slett ondskapsfullt, sier Harald til avisa. Familien var søndag i ferd med å bake en kopi av Fana kirke til byen.

Pepperkakebyen blir satt opp hvert år før jul i Bergen for å skape julestemning i byen, og er en nonprofit aktivitet som er helt gratis for alle barn og psykisk utviklingshemmede.

Rundt 90 prosent av alle pepperkakehusene skal nå være fullstendig ødelagt.

Les også: Har fått tips om pepperkakevandaliseringen

(NTB / TV 2)