RASER: Leder i Bellona, Frederic Hauge, er ikke nådig i sin kritikk av statsminister Jens Stoltenberg etter innføringen av biodieselavgift. (Foto: TV 2)
RASER: Leder i Bellona, Frederic Hauge, er ikke nådig i sin kritikk av statsminister Jens Stoltenberg etter innføringen av biodieselavgift. (Foto: TV 2)

Bellona-Hauge i strupen på Jens

Frederic Hauge går til personlig angrep på statsminister Jens Stoltenberg etter vedtaket om avgift på biodiesel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bellona-lederen mener at statsministeren er i ferd med å få et elendig ettermæle når det gjelder kampen mot klimautslipp.

– Denne avgiften på biodiesel er dråpen som får det til å flyte over, sier Frederic Hauge til TV 2.

LES OGSÅ: SV vil redde Norges eneste biodieselfabrikk

– Stikker kniven i ryggen

– Jens Stoltenberg har en veldig dårlig forhistorie: Han felte Bondevik på CO2-rensing, han har et personlig ansvar for at vi ikke fikk innført grønne sertifikater, og han mistet styringen på renseplanene for CO2 på Kårstø og Mongstad, sier Hauge og gir uttrykk for at han nærmest har gitt opp Arbeiderpartiet.

Men lederen av Bellona gir seg ikke med det:

– Nå stikker han kniven i ryggen på oss med denne biodieselavgiften. Det viser at han har holdninger som gjør at jeg mener Arbeiderpartiet blir stekt skadelidende, raser han.

LES OGSÅ: Omstridt biodieselavgift består

– Norge står fremst

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor har en helt annen oppfatning.

– Jeg er helt sikker på at historien vil vise at Norge har vært en pådriver i den internasjonale klimakampen, og Jens Stoltenberg har stått fremst i denne. Så jeg oppfatter at det er en bred internasjonal enighet om at Norge står fremst i denne kampen, sier Schjøtt-Pedersen til TV 2.

– Forklaringsproblem

Frederic Hauge mener tvert imot at biodieselsaken gjør at Norge og statsministeren vil stå svekket ved klimatoppmøtet som skal avholdes i København.

LES OGSÅ:
Kina og USA gir nytt klimahåp
Frederic Hauge: – Saksøk dem!

– Stoltenberg får et stort forklaringsproblem, om hvorfor han bare er opptatt av de billige tiltakene. Hvis ikke Norge går foran, kommer Norge til å bli et symbol på de rike vestlige landenes manglende vilje til å ta klimakutt på hjemmebane.