Etter at Statoil kopierte Norges Husflidslags logo har ivrige husflidsmenneskerønsket å få noe tilbake.

Løsningen har blitt at oljeselskapet nå har inngått en sponsoravtale med Husfliden. Dermed la Husflidslaget vurderingen av søksmål på hyllen og skal i stedet produsere firmagaver for Statoil og betale premier i en designkonkurranse Husflidslaget arrangerer.

Norges Husflidslag har hatt åttebladsrosen i sin logi i årevis, og da Statoil i sommer presenterte den som sin logo reagerte Husflidslaget straks

– Noen observante husflidsmennesker ringte meg og fortalte at Statoil har tatt rosen vår. Dette måtte vi gjøre noe med, sier direktør i Norges Husflidslag, Marit Jacobsen. Hun påpeker at det er store likheter mellom logoene, og at til og med fargen er lik.

Merkevaredirektør i Statoil, Kjetil Undhjem innrømme likheten over for TV 2 Nyhetene. Likevel understreker han at Statoil har valgt en stjerne, mens Husfliden har en rose.

Synes du logoene er for like? Si din mening nederst i saken!

Vurderte søksmål

– Jeg er enig i art det finnes likhetstrekk, men i vår identitet er det en stjerne og ingen rose. Vi kikket på alle energiselskapene i verden. Vi har evaluert over 100 slike selskap, sier Undhjem, som nok undervurderte energien i Husflidslaget.

Vurderte dere å gå til sak mot Statoil?

– Ja, svarer Jacobsen kontant og legger til at de ikke har fraskrevet seg retten til noe som helst, men håper at det kan bli et godt samarbeid videre.

– Vi tenker at dette er en mulighet til å bli mer synlige, sier Jacobsen.

Se nyhetsinnslaget her: (Artikkelen fortsetter under)

Småpenger, men stort for Husflidslaget

Og nå har de snakket sammen utenfor rettssalen, og Statoil skal gjøre dem synlige gjennom en sponsoravtale som nettopp er signert.

– Vi har satt av en premiesum på totalt 100.000-150.000 kroner til en designkonkurranse. Vi skal også gjøre innkjøp, men da er det markedet som bestemmer hvor mye det vil bli, sier Undhjem.

Husflidsdirektøren ser på avtalen som viktig.

– Vi ser dette som et markedsføringstiltak i stor skala. Det som nevnes av premiesummer her er bare en liten del av avtalen. Hun vsier til at det både skal være utstillinger, markedsføringsprogram.

– Det skal gjøres innkjøp av produkter som er i en helt annen skala enn vi er vant med i noen annen sammenheng, sier Jacobsen.