Beskylder Folkehelseinstituttet for korrupsjon

Vaksineaksjonen.no hevder enkelte vil tjene penger på svineinfluensaen.

Torsdag klokken 19 går startskuddet for et fakkeltog arrangert av Vaksineaksjonen.no, en løst sammensatt gruppe mennesker som hver og en føler en viss skepsis til Folkehelseinstituttet og deres kampanje for å få vaksinert det norske folk mot svineinfluensa.

– Vi arrangerer denne marsjen slik at folk skal se hvor mange det er som faktisk er bevisste der ute. Dessuten vil vi fremme vårt syn på saken, forteller Tønsberg-mannen Kjetil Andreas Dreyer (28) som er en av dem som leder aksjonen.

Selger vann som hjelper mot alt

Dagbladet.no har tidligere denne uken skrevet om at Dreyer selv tjener penger på å selge «sølv-vann» gjennom sin nettbutikk. Dette fremsettes som et alternativ til vaksine. Legemiddelverket betegner ifølge nettstedet Dreyers salg som «hårreisende» og klart ulovlig.

. (Foto: NICHOLAS KAMM/AFP)
. (Foto: NICHOLAS KAMM/AFP)

– Fordreier virkeligheten

Den såkalte folkeaksjonen, som Dreyer representerer, har en liste på 13 punkter som de mener staten bevisst har unnlatt å opplyse om.

HER KAN DU LESE LISTEN!

– Vi ser det som vår plikt å informere om at Folkehelseinstituttet ikke er ærlig og gir alle opplysninger om hva svineinfluensavaksinen inneholder og innebærer, forteller Dreyer. Han vil synliggjøre andre faktasider rundt svineinfluensavaksinen- og saken enn det som har kommet fra Folkehelseinstituttet.

Og han mener det finnes flere lyssky grunner til dette – ikke minst av økonomisk art.

– Vi mistenker at personer og ledere i Folkehelseinstituttet kan ha økonomiske motiver for å pushe influensavaksinen på en slik måte, sier Dreyer og henviser til avsløringer som kom rundt HPV-vaksinen.

Også Verdens helseorganisasjon (WHO) får passet påskrevet av Vaksineaksjonen.

– Vi er nødt til å forholde oss til en situasjon hvor halvparten av de som jobber i WHO er betalt av legemiddelindustrien, sa Rolf Hansen som representerte Vaksineaksjonen.no i Redaksjon 1 på NRK onsdag kveld.

Godt planlagt pandemi

En av dem søkelyset rettes mot er avdelingsleder ved Folkehelseinstituttet Preben Aavitsland. Grunnen til det er at Aavitsland flittig twitrer sitt syn på Vaksineaksjonen.no, i tillegg til at han i ti år har sittet i en gruppe som har arbeidet med pandemiplanlegging.

En dose vaksine mot svineinfluensa. (Foto: Ng Han Guan/AP)
En dose vaksine mot svineinfluensa. (Foto: Ng Han Guan/AP)

– Preben vil beskytte sin organisasjon. Han får sin lønn fra Folkehelseinstituttet, og når vi stiller oss kritisk til dem, går de løs på bakmennene i vår organisasjon. Jeg tror ikke de har sjekket mange av bevisene og dokumentene som vi har samlet på vår side, sier Dreyer.

Les prebenspandemi her!

Preben twitrer: Ok, jeg innrømmer: Jeg er et ledd i den store konspirasjonen for å innføre New World Order vha. pandemivaksinasjon.

Aavitsland er i permisjon og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Folkehelseinstituttet avviser anklagene

Direktør for Folkehelseinstituttet avviser anklagene kategorisk.

– Dette er fri fantasi. Vi har ingen binding til legemiddelindustrien og det er ikke lov å motta honorar fra dem i tråd med statlige retningslinjer, sier Geir Sten Hansen til tv2nyhetene.no

Han stiller seg totalt utforstående til beskyldninger om at mennesker tilknyttet Folkehelseinstituttet skulle ha økonomiske motiver for å overdrive faren ved svineinfluensa.

– Vi har ikke engang lov å motta reisehonorar fra andre. Dersom noen hos oss vil ta et oppdrag for en ekstern aktør, må han eller hun søke om dette, og forholdet blir nøye vurdert, sier Hansen.

Også fastlege Jørgen Skavlan er kritisk til Vaksineaksjonen.nos initiativ.

Illustrasjonsfoto. (Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS)
Illustrasjonsfoto. (Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS)

– Jeg syns i hvert fall at argumentasjonen og det som legges fram skal ha en viss tyngde av seriøsitet, og jeg anser det som kommer fram her som høyst useriøst, uttalte han i gårsdagens Redaksjon 1 på NRK.

– Leger frykter for jobben

Ifølge Dreyer er det flere leger og annet helsepersonell som er tilknyttet aksjonen.

– Det er mennesker fra hele spekteret som stiller seg bak vår aksjon. Vi har også leger og annet helsepersonell, forteller han.

– Hvordan kan jeg komme i kontakt med en av disse?

– De vil ikke stå fram av frykt for å miste jobben sin. Jeg kjenner til ett tilfelle hvor en helsearbeider fikk beskjed om at han hadde sparken dersom han ikke vaksinerte segselv, forteller Dreyer.

Han henviser for øvrig til sidene hvor de har samlet fakta og linker til vitenskapelige artikler som underbygger deres påstander.