Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

-Det begynte med litt strikking og hekling for Røde Kors. Nå er frivillig arbeid blitt en livsstil for meg, forteller Turid Tveter fra Asker.

Startet Barnehjelpen

Turid Tveter er snart 73 år og pensjonist, men sitter ikke mye stille. Nesten hver dag er hun på farta for å ta seg av store og små frivillige oppgaver. Det hele begynte da de tre døtrene hennes var små.

-Vi var flere mødre som møttes gjennom Røde Kors og strikket og heklet ting som vi loddet ut. Pengene gikk til ulike veldedige formål, forteller Turid.

Et av de første prosjektene hun var med å skaffe penger til, var et hus til psykisk utviklingshemmede i Asker. Derfra gikk det slag i slag. Hun var med å starte og ledet Røde Kors Barnehjelpen i Asker og Akershus og hjalp andre lokallag å gjøre det samme. Et Røde Kors-prosjekt som samler midler til trengende barn.

Mormor hver sommer

Mange unge i Asker kjenner Turid bare som mormor, for hver sommer de siste 6 årene har hun arrangert Røde Kors sommerleir for mange hundre barn. Barna lærer blant annet førstehjelp og leiren finner sted i Røde Kors sin Villa Solvik ved Oslo-fjorden.

-Jeg liker veldig godt å være sammen med barn. Jeg har sagt at jeg skal fortsette til jeg er 80 år. Hvordan kan jeg slutte? Vi har det jo så gøy, sier mormor Turid som ellers i året er vaktmester, bestyrer og utleier av villaen - alt uten å få en krone tilbake.

-Jeg får så mye tilbake!

Opp gjennom årene har Turid vært engasjert i mange veldedige prosjekter. Blant annet samlet de inn klær og leker til et barnehjem i Bulgaria som de også pusset opp. Nå for tiden lager Turid mat til unge og barn fra asylmottaket på Hvalstad fire ganger i uka. I tillegg er hun støttekontakt for en psykisk utviklingshemmet mann og er køvakt på helsestasjonen i forbindelse med vaksineringen mot svineinfluensa.

-Husk at jeg er jo pensjonist og må ha noe å gjøre, sier hun. Også får jeg så mye tilbake! Det er mange som trenger litt omsorg og det er ofte ikke så mye som skal til.

Stem på mormor Turid idag

Fra mandag og fram til fredag kan God morgen Norges seere stemme på den av de seks kandidatene som bør vinne Frivillighetsprisen. Alle kandidatene vil ligge ute på God morgen Norges hjemmesider.

Synes du mormor Turid bør få Frivillighetsprisen?

Fra mandag 23/11 til fredag 27/11 kan du stemme på din favoritt her: De ofrer ALT for andre!