De fleste har fortsatt ikke fått vaksinen mot svineinfluensa / H1N1 virus (Illustrasjonsfoto).  (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)
De fleste har fortsatt ikke fått vaksinen mot svineinfluensa / H1N1 virus (Illustrasjonsfoto). (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)

Avslutter vaksinering av risikogruppene

Helsemyndighetene vil i løpet av torsdag avslutte svineinfluensavaksinering av risikogruppene, opplyser helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i Helsedirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er det klart for vaksinering av alle andre som ønsker å ta vaksinen.

– Vi avslutter vaksineringen av risikogruppene i løpet av torsdagen, slik at det fra neste uke vil bli fortatt vaksinering på helsestasjoner av de minste barna. De fleste kommunene vil velge å bruke skolehelsetjenesten til å vaksinere skolebarna. Deretter vil også vi andre få et tilbud, sier Larsen til P4.

Nærmere en million nordmenn har så langt vært smittet av svineinfluensaen, og helsedirektøren tror nå toppen er nådd mange steder i landet.

– Vi har jo vært oppe i overkant av 300.000 syke i løpet av en uke, og vi tror ikke vi kommer noe særlig høyere enn det. Kanskje vil vi nå se en utflating og en nedgang på Sør- og Østlandet, sier Larsen som mener Nord- og Midt-Norge fortsatt ikke har nådd toppen. (©NTB)